بهگزارش میراثآریا بهنقل از روزنامه توریسم (امروز 15 مرداد 96)، پروانه سلحشوری، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، گفت: «حدوداً سه یا چهار ماه قبل بود که ما به بحث مالکیت کاخهای سعدآباد و نیاوران که محل اختلاف میراثفرهنگی و بنای مستضعفان بود، ورود پیدا کردیم و این مسئله هنوز در دست پیگیری است.»
او افزود: «همان موقع من نامهای به ریاست کمیسیون خودمان یعنی کمیسیون فرهنگی مجلس ارسال کردم، چون همانطور که میدانید، کمیسیون مرتبط با این امر کمیسیون فرهنگی است، نامه مفصلی که با مشورت کارشناسان میراثفرهنگی نوشته شد و حتی رسانهای هم شد. در آن نامه از او بهعنوان کسی که ریاست کمیسیون را در این باره برعهده دارد خواسته بودیم که به این موضوع ورود و در مورد آن اظهارنظر کند. درعینحال، خود من هم وارد شدم و گفتم که ما در وهله اول، کاخها را جزو اموال عمومی میدانیم، چون مایملک شخص خاصی نبودهاند، ضمن آنکه تجربه کاخهایی که به بنیاد مستضعفان داده شده بود، متأسفانه تجربه خوبی نبود و آنها نتوانسته بودند از این کاخها بهخوبی نگهداری کنند.»
عضو ناظر مجلس شورای عالی میراثفرهنگی در ادامه خاطرنشان کرد: «علاوهبر اینها، نکته مهم دیگری که وجود دارد این است که کاخهای ما بهعنوان مقاصد گردشگری مورداستفاده قرار میگیرند و گردشگران در آنها حضور پیدا میکنند. اصلاً یکی از مقاصد مهم گردشگران خارجی همین کاخها بودهاند. درحالحاضر استفاده بهینه از این کاخها و مرمت و نگهداری از آنها را خود میراث بهدرستی انجام داده است.»
او تصریح کرد: «در نامهای که نوشته شد، استدلالهای دیگری هم بهطور مفصل مطرح کردیم که راهگشا بود. منتهای مراتب، مصادف شد با فصل انتخابات و درگیر انتخابات و مسائل پیرامون آن شدیم و موضوع بهتعویق افتاد. البته این نوع بهتعویق افتادنها فقط مختص کشور ما نیست و در تمام دنیا ممکن است اتفاق بیفتد.»
او ابراز امیدواری کرد که دادگاه مربوط بهزودی برگزار شود و گفت: «با توجه به استدلالهای بسیار قویای که در مورد مالکیت میراثفرهنگی بر این کاخها وجود دارد، امید است که این اماکن و بناهای تاریخی کماکان در مالکیت نهاد متولی آنها یعنی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری باقی بماند.»
سلحشوری بیان کرد: «حکم مورد استناد بنیاد مستضعفان، دربرگیرنده تمام مجموعه این دو کاخ نیست و فقط بخشی از آن را دربر میگیرد. من قبلاً هم گفتهام و در اینجا یک بار دیگر میگویم که با وجود گذشت چهل سال از انقلاب، این ادعای مالکیت که بهیکباره صورت گرفت، مسئلهای ابهامبرانگیز است. اگر قرار بود این اموال در اختیار بنیاد قرار گیرد، آن زمان که تشکیل شد باید این اتفاق میافتاد، نه بعد از چهل سال. ضمن اینکه نگهداری و مرمت بناهای تاریخی یک امر تخصصی است و نهاد متولی این امر تخصصی که صلاحیت و کارشناسی لازم را در این باره دارد سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری است.»
انتهای پیام/