بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری فارس مصیب امیری مدیرکل میراثفرهنگی این استان امروز شنبه 15 مهر 96 با بیان اینکه حمام تاریخی میمند متعلق به دوره قاجار است افزود: «این حمام درست چسبیده به مسجد جامع میمند است و بهاحتمال زیاد از نظر ساختمانی و سازهای با مسجد جامع میمند همخوانی و از نظر پلان دارای مشخصات حمامهای عمومی است.»
به گفته او این حمام تاریخی به شماره 6780 در فهرست ملی به ثبت رسیده است و عملیات مرمت آن طی سه ماهه اخیر آغاز و به پایان رسید.
این مقام مسئول اضافه کرد: «عملیات اجرایی مرمت در قسمتهای سنگ ازاره بدنه، سفیدکاری بدنه و کاربندی و تزئینات سقف با اختصاص اعتباری بالغ بر 300میلیون ریال انجام شده است.»
در ساخت این بنای ملی مصالحی از سنگ، آجر، گچ و ساروج به کار رفته است. همچنین تغییراتی بسیار جالب در فرم ورودی این حمام و ارتباط میان در و سربینه مشاهده میشود. بعد از ارتباط فضای هشتی این حمام دارای چهار جایگاه رختکن بهصورت صلیبی شکل است. دو راه که از هشت و نیم هشت سربینه شروع میشود ما را به قسمت گرمخانه هدایت میکند و بعد از طی کردن مسافت متناسب، فضای گرم خانه وارد خود گرمخانه میشویم. این فضا نیز از نظر معماری مانند سربینه دارای شکل هشت و نیمهشت است که در اضلاع بزرگتر جایگاههای شستوشو و خزینه مشاهده میشود. این حمام در قسمت انتهایی یک خزینه مستقیم به فضای گرمخانه داشته و دو خزینه دیگر به وسیله یک ارتباط راهرویی به دو گرمخانه دیگر اتصال میشود. و شاید به همین خاطر است که در قسمت بالا و گوشه از نظر ساختمانی و سازهای با مسجد جامع همخوانی دارد.
انتهای پیام/