بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان مرکزی، سیدمحمد حسینی، مدیرکل میراثفرهنگی این استان، امروز سهشنبه 25 مهر 96، افزود: «در حاشیه این آیین که با همت و همکاری اهالی روستای هزاوه، دهیاری و بخشداری مرکزی و بهمدت یک هفته در محل آستان مقدس امامزاده سلطان احمد برگزار میشود، نمایشگاه عرضه محصولات و فرآوردههای انگور نیز دایر میشود.»
او ادامه داد: «هر ساله مردم سراسر استان و بسیاری از گردشگران کشور برای شرکت در این جشنواره به روستای هزاوه سفر میکنند و پیشبینی میشود امسال هم استقبال مطلوبی از این جشنواره صورت گیرد.»
حسینی تصریح کرد: «شیره انگور و فن و مهارت تهیه آن در هزاوه بهدلیل استفاده از خاکی خاص در این عمل منحصربهفرد بوده و بههمیندلیل رنگ شیره تولیدی این روستا سفید است، که در فرآوردههای مشابه نقاط دیگر کشور مانند ندارد.»
او در خصوص اهمیت انگور در زندگی اهالی هزاوه گفت: «در هزاوه زندگی مردم با انگور عجین شده است، بهگونهای که اهالی جز پرورش انگور و کار در تاکستانها شغل دیگری اختیار نمیکنند و چنان این درهمتنیدگی بین تاک و فرهنگ روستا قوی است که با نگاهی به نقشه هوایی این روستا متوجه خواهیم شد که این روستا یک باغ-روستا است و در اصل بافت مسکونی با باغهای انبوه انگور احاطه شده است.»
انگور، شیره انگور، شربت انگور، ترخینه و باسلوق از مهمترین تولیدات هزاوه و سوغات مهم شهرستان اراک هستند.
انتهای پیام/