بهگزارش خبرنگار میراثآریا، این مراسم با حضور علیاصغر مونسان معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، محمدحسن طالبیان معاون میراثفرهنگی، کیم سونگ هو سفیر کره جنوبی در ایران، سیدمحمد بهشتی رئیس پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری، جبرئیل نوکنده مدیرموزه ملی ایران، میرهادی قرهسید رومیانی معاون حقوقی، مجلس و امور استانها، محمد محبخدایی معاون گردشگری سازمان میراثفرهنگی، محمدرضا کارگر مدیرکل امور موزهها و اموال غیرمنقول فرهنگیتاریخی، باستانشناسان و کارشناسان برگزار شد.
جبرئیل نوکنده مدیر موزه ملی ایران در این مراسم گفت: «موزه ملی در سال جاری افتخار میزبانی چند نمایشگاه از کشورهای دیگر را داشته است که نمایشگاه امروز دومین نمایشگاه از سلسله نمایشگاههای بینالمللی امسال است. اولین نمایشگاه با عنوان ”ارمنستان و ایران: خاطره یک سرزمین“ به میراث مشترک دو کشور ارمنستان و ایران پرداخت که در مهر امسال گشایش یافت. ارمنستان در همسایگی شمالغربی کشورمان قرار دارد. اما امروز در این نمایشگاه، ما با فرهنگ و تمدن کهن سرزمینی روبهرو میشویم که از جهت جنوب شرق بیش از 6هزار کیلومتر با ایران فاصله دارد. اما این بُعد فاصله بهمعنای عدم ارتباط این دو سرزمین نیست.»
او افزود: «در این نمایشگاه شماری از آثار بهنمایش درآمده نشان از ارتباط فرهنگی این دو سرزمین کهن است. این نمایشگاه علاوه بر توجه به نکات مشترک فرهنگی دو سرزمین کره و ایران، فرصتی را برای هموطنان ما ایجاد کرده که با فرهنگ کهن و غنی سیلای باستان آشنا شوند. کشور کهنی که به سرزمین طلا شهرت داشت. نمایشگاه حاضر شامل نمونههایی از آثار منقول تمدن سیلای باستان، شامل 144 قلم از سده پنجم تا دهم میلادی است که برای نخستینبار در غرب آسیا به نمایش در آمده است.»
مدیر موزه ملی ایران تصریح کرد: «نمایشگاه دارای سه گالری با موضوعات ”سیلا: سرزمین طلا“، ”زندگی مردم سیلا“و ”سیلا و پارس“ است. چهار اثر از مجموعه نفایس ملی کره در این نمایشگاه در معرض دید قرار گرفته که نخستین بار است در یک کشور آسیایی بهنمایش درآمده است. شماری از آثار بهنمایشدرآمده زریناند که جنبههای تکنیکی و هنری آنها نشاندهنده شهرت بحق سیلا بهعنوان سرزمین طلاست.»
او افزود: «موزه ملی ایران در چند سال اخیر نمایشگاههای مشترکی با کشورهای غرب و جنوب آسیا داشته است. اما این نخستین بار است که نمایشگاهی از آثار یکی از تمدنهای شرق آسیا برگزار میکند.»
نوکنده تصریح کرد: «ما در نمایشگاه ارمنستان و ایران، از فهرست میراث جهانی یونسکو، به معرفی کلیساهای تاریخی ایران پرداختیم و در این نمایشگاه افتخار معرفی منطقه تاریخی کیانجو را داریم که در سال 2000 در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار گرفت. از این بابت بسیار خرسندیم که موزه ملی ایران در معرفی میراث مشترک بشری نقش ایفا میکند و باور داریم که معرفی میراث بشری از وظایف موزهها بوده که راه را برای گفتوگوی فرهنگها هموارتر میکند.»
نعمت هرروزه برای چهار جهت
یوبیانگ هه مدیر موزه ملی کیانگجو در این برنامه گفت: «سیلا و پارس در تاریخ نقاط مشترک زیادی دارند، نام سیلا را بیستودومین پادشاه سیلا انتخاب کرد که مفهومش نعمت هر روزه برای چهار جهت است، هدف سیلا بنای حکومتی با ساختار نعمت بود. کوروش کبیر نیز به دلیل نعمت و بخششاش معروف شد.»
او افزود: «این نمایشگاه روابط دوستانه کهن دو کشور را نشان میدهد، این نمایشگاه که بر اساس تفاهمنامه همکاری که سال 2016 بین موزه ملی ایران و موزه ملی کره منعقد شده بود، برگزار شد. در این نمایشگاه 144 شیء از آثار فرهنگ سیلا بهنمایش درآمده است که فرصت خوبی برای معرفی این فرهنگ و تبادل اطلاعات بین ایران و کره است، امیدوارم همکاریهای میان این دو موزه گسترش پیدا کند.»
پنجره فرهنگ، هنر و تمدن
کارگر نیز در این مراسم گفت: «این راه از سال 2001 همزمان با تصویب سال گفتوگوی تمدنها شروع شد. ما تلاش میکنیم که دیپلماسی فرهنگی ایران را با سایر کشورها گسترش دهیم.»
او افزود: «زمانی که از گفتوگوی تمدنها صحبت میکنیم از رابطه دیرین ملتها پرده برمیداریم، با نگاه کردن به این اشیا آن حس خویشاوندی بهخوبی حس میشود. امروز کشور کره تلاش میکند از تمام پتانسیل خود برای معرفی فرهنگ، هنر و تمدن مردم کره استفاده کند. ما نیز شرایطی را بهوجود میآوریم که مردم بتوانند با جریانات فرهنگی کره بهتر آشنا شوند. از فردا مردم ما کره را کشوری صاحب تمدنی بزرگ که ریشههای عمیق فرهنگی با ما دارد میشناسند، پس ما تغییری عمیق را ایجاد میکنیم که دوستی عمیقی را به دنبال دارد.»
مدیرکل امور موزههای و اموال غیرمنقول فرهنگیتاریخی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گرشگری تصریح کرد: «برگزاری این نمایشگاهها میتواند بر تبادل گردشگر را تأثیر بسزایی داشته باشد، امیدواریم این راه تداوم پیدا کند، دیپلماسی فرهنگی ایران بر هر چیزی فائق میشود و مهمترین پنجرهای که از ایران میتوان از ایران به دنیا باز کرد پنجره فرهنگ، هنر و تمدن است.»
مبنای دوستی پایدار میان دو سرزمین
محمدحسن طالبیان معاون میراثفرهنگی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گفت: «ایران و کره در سال 1962 روابط دیپلماتیک خود را برقرار کردند از آن زمان تاکنون به مدت 55 سال روابط همکاری بین دو کشور برقرار بوده است. بعد از برگزاری نمایشگاه ایران در کره در سال 2008 این اولین باری است که آثار کره در ایران به نمایش در آمده است. این نمایشگاه که روابط عمیق فرهنگی بین این دو کشور را نشان میدهد بر اساس تفاهمنامه همکاری که بین موزه ملی ایران و موزه ملی کره در اکتبر سال 2016 امضا شد برگزار میشود.»
او افزود: «با توجه به مدارک موجود ایرانیان حداقل از حدود سده دوم پیش از میلاد با شرق آسیا ارتباط مستقیم داشتند بهتدریج از طریق راه ابریشم روابط مالی و تجاری گسرتش یافته بود و تأثیرات متقابل در فرهنگ و سایر جنبههای زندگی این منطقه دور از هم داشته است.»
معاون میراثفرهنگی با بیان اینکه شهر تاریخی کیانگجو در سال 2000 در فهرست میراث جهانی به ثبت رسیده است گفت: «این نشان دهنده اهمیت آثار موجود در این نمایشگاه است. این نمایشگاه تلاش مشترکی بین موزه ملی کیانجو و موزه ملی ایران است تا با نمایش آثاری از فرهنگ سیلای باستان علاوه بر آشنایی بیشتر ایرانیان با این فرهنگ کهن، فرصتی برای پژوهشگران ایجاد کند که از طریق بررسی یان آثار نگاهی نو به ارتباطات کهن بین دو سرزمین داشته باشند.»
او افزود: «از دو سال اخیر تغییر نگاهی در موزه ملی آغاز شد که راهی را برای برگزاری این نمایشگاهها باز کرد. امروزه موزهها، خود راه ارتباطی و پیونددهنده فرهنگها هستند و گذرگاهی برای تعامل و شناخت بیشتر فرهنگها محسوب میشوند. نمایشگاه سیلا و پارس تلاشی برای معرفی فرهنگ کهنسال کره به مردم ایران و یادآور ارتباطی دیرین است که میتواند مبنای دوستی پایدار میان این دو سرزمین باشد.»
نمایشگاه صنایعدستی و آثار فلزی ایران در کره
کیم هونگ سو، سفیر کره در ایران نیز در این مراسم به مقایسه تاریخ و فرهنگ تمدن غنی ایران و فرهنگ و تمدن کره جنوبی اشاره کرد و آثار باستانی کره جنوبی که در موزه ملی ایران به نمایش در آمدهاند را یک نوع خوشامدگویی از مردم کره جنوبی به مردم ایران دانست که از دوستان صمیمی خود استقبال میکنند.
سفیر کره جنوبی در ایران با بیان اینکه در دو هفته آینده بخشی از صنایعدستی و آثار فلزی ایران برای نمایش در نمایشگاهی به کره جنوبی میروند، افزود: «این فعالیتها و همکاریها بین ملت ایران و کره جنوبی ایجاد کننده نزدیکی از نظر سیاسی و فرهنگی خواهد بود.»
او با بیان اینکه همه دولتها در چهار، پنج سال تغییراتی از جمله تغییرات اقتصادی و سیاسی دارند، بیان کرد: «با تغییرات متفاوت متغیرهای اقتصادی در همه کشور ایجاد میشود و فقط کانالی که میتوان داشت دوستی دولتها بین کشورهای مختلف است که باید بتوان آن را حفظ کرد.»
انتهای پیام/