بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی مجموعه فرهنگیتاریخی سعدآباد، به همت موزه میرعماد و در راستای ارزشگذاری به داشتههای فرهنگی و هنری ایران، پس از ثبت ملی مکتب نستعلیق میرعماد در مرداد ۹۶، ۲۰ اثر فاخر دیگر از نمونه قطعات منتخب موزه خط و کتابت میرعماد مجموعه فرهنگیتاریخی سعد آباد به دفتر حفظ آثار ملی ایران معرفی شد و در فهرست ثبت آثار ملی ایران قرار گرفت.
این قطعات از ارزندهترین نمونه آثار خوشنویسی قدیم ایران با امضای اسماعیل جلایر، تاجالشعرا، آقابزرگ شیرازی، سلطانعلی مشهدی، سلطانمحمد نور، ابراهیممیرزا صفوی، احمد الحسنی مشهدی، شاهمحمود نیشابوری، عبدالرحیم انیسی، محمدهاشم اصفهانی، میرعلی کاتب تبریزی، میرعلی هروی و یاقوت مستعصمی است که به دورههای خوشنویسی مکاتب عباسی، ایلخانی، تیموری، صفوی و زند و قاجار میرسد.
از قدیمیترین آثار منتخب در این گروه میتوان به قطعه خط نستعلیق با امضای عبدالرحیم انیسی (پایهگذار شیوه غربی در نستعلیقنویسی) با تاریخ ابتدای قرن ۹ ه. ق و همچنین قطعه خطی از میرعلی تبریزی (مبدع خط نستعلیق در مکتب ایخانی) اشاره کرد.
همچنین یکی از باشکوهترین آثار بهلحاظ تاریخی و کمک به شناسایی شخصیتهای علمی و فرهنگی عصر قاجار، نمونه قلمدان لاکی است که با تصویر و نام ۲۴ تن از علمای دارالعلم شیراز در دوره قاجار به قلم آقابزرگ شیرازی شبیهسازی شده است.
پیش از این در مرداد ۹۶ نمونه قطعات مربوط به میرعماد، احمد نیریزی و درویش عبدالمجید طالقانی از موزه خط و کتابت میرعماد موفق به ثبت در فهرست آثار منقول شدند و در حال حاضر پروندههای مشابه از دیگر نمونه قطعات خطی استادان خوشنویسی قدیم ایران نیز بدین منظور آماده بوده و در نوبت ثبت قرار دارد.
انتهای پیام/