بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی،صنایعدستی و گردشگری خراسان رضوی، هادی شريفان رئيس اداره میراثفرهنگی نيشابور گفت: «هیچ مرمت اصولی روی مقبره خیام از موقع ساخت اين بنا انجام نشده بود و اگر هم اتفاق افتاده بهصورت خیلی جزئی بوده است. تصمیم بر این گرفته شد که یک مرمت کلی نيز داخل و همچنين در خارج از بنا صورت بگیرد؛ خوشبختانه فرد کاشیکاری که برای مرمت بنا انتخاب شد در زمان ساخت بنا نیز در آنجا حضور داشته است.»
او افزود: «اعتبار ما برای مرمت کامل این بنا پاسخگو نیست و از سويی این مسئله امری مهم است و باید آرام و با دقت انجام شود، به همين دليل روند کار طولانی میشود و سعی ما بر اين است كه تا عید نوروز قسمتهای داخلی را تکمیل کنیم و قسمت بیرونی نيز در سال آینده تکمیل خواهد شد.»
رئيس اداره میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری نيشابور تصريح كرد: «تقریبا 200 تا 300میلیون تومان برای مرمت این بنا لازم است. در این دوره مرمت صورت گرفته و نياز به آن احساس شده که این خود رسیدگی است.»
او درباره با مقبره عطار بیان كرد: «مقبره عطار، مرمت خاصی لازم ندارد. قسمتی از کاشیهای مقبره عطار مرمت شده است؛ همچنين برای قسمتی از مقبره کمالالملک نيز به همين شكل عمل شده است.»
شریفان افزود: «محوطه عطار از لحاظ فضای سبز مشکلی ندارد، تنها از لحاظ نورپردازی کمبودهایی دارد که در دست بررسی است. هرساله برای نگهداری بناها بودجهای تخصیص داده میشود که بر اساس اولویتها دستهبندی میشود.»
انتهای پیام/