بهگزارش میراث آریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کرمانشاه، بازار قدیمی شهر کرمانشاه با دارا بودن 18 راسته بازار زمانی طولانیترین بازار خاورمیانه بود. از زمانی که پای ماشینها به شهر کرمانشاه باز شد و خیابانها احداث شدند این بازار طولانی خطی چندتکه شد.
در سال 1221 (ه. ق) محمدعلیمیرزای دولتشاه از جانب پدرش فتحعلیشاه قاجار بهعنوان حاکم ایالت کرمانشاه منصوب شد. او با ورود به ایالت کرمانشاه شروع به ساخت بناهای متعدد از جمله بازار سنتی کرد و ساخت این بنا را از کنار رودخانه آبشوران آغاز کرد.
توسعه این بازار و سایر بناهای تاریخی پس از مرگ محمدعلیمیرزای دولتشاه توسط فرزندش امامقلیمیرزای عماددوله ادامه یافت.
در سال 1312 با ورود وسائل نقلیه به کرمانشاه خیابان مدرس احداث و به این شکل بازار قدیمی کرمانشاه به دوبخش شرقی و غربی تقسیم شد.
این چند پاره شدن بازار کرمانشاه که در دوره های بعد با احداث خیابانهای جدید ایجاد شد، به نابودی و فراموش شدن برخی از مشاغل از جمله سفیدگری، سراجی، صندوق سازی، رنگرزی و نعلسازی منجر شد.
در این بازار علاوه بر حجرهها، بناهای مهمی چون مساجد، قهوهخانهها، بازارچه، میدان، خانبار، سرا و کاروانسرا و تیمچه احداث شده است. نوع معماری این بازار بهویژه سقف آن همواره مورد توجه علاقهمندان به معماریهای اصیل ایرانی بوده است.
بازار سنتی کرمانشاه امروز یکی از مراکز اصلی خرید لباسها و پارچههای محلی، سوغات و شیرینیهای محلی و... است. بسیاری از میهمانان و مسافران نوروزی برای خرید سوغات خود حتما سری به این بازار قدیمی کرمانشاه خواهند زد.
انتهای پیام/