بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری ایلام، عبدالمالک شنبهزاده مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری ایلام امروز 11 فروردین 97 با گفت: «شهرستان مهران در غرب ایلام واقع شده است، این شهرستان نگین سبز ایران نام گرفته است. این گذرگاه تاریخی از دیرباز معبر و ممر مراودات تاریخی مردمان دو سوی مرز بوده و حاصل این مراودات گسترده نزدیکی فرهنگی و پیوندهای خانوادگی و سرمایهگذاریهای مشترک بر اراضی مستعد و نخلستان های پرثمر منطقه است.»
او افزود: «مرز مهران مناسبترین و بهترین راه برای فعالیتهای توریستی و زیارتی و همچنین یکی از مناسبترین و مطمئن ترین مناطق برای فعالیت اقتصادی است.»
شنبهزاده ادامه داد: «این شهرستان از سه بخش مهران، صالحآباد و ملکشاهی تشکیل شده است. بخش صالحآباد در دشت وسیع هیژدانه واقع شده و در سالهای پر باران یکی از مناطق حاصلخیز استان محسوب میشود.»
او در معرفی مکانهای تاریخی مهران گفت: «کتیبه تخت خان واقع درمنطقه صالحآباد و در ۲۴ کیلومتری ایلام، قلعه زمستانی والی در کنار رود کنجانچم و در ۱۷ کیلومتری شهر مهران معروف به قلعه کنجانچم، تپه باستانی چغا آهوان و چغا گلان با قدمت ۷۳۰۰ سال در شهر مهران، آثار و یادمانهای دوران دفاع مقدس و نمایشگاه آثار دوران جنگ تحمیلی، غار معروف زینهگان یا غار بهشت که یک غار رو باز است و در شش کیلومتری صالحآباد واقع شده است.»
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری ایلام تصریح کرد: «از مهمترین زیارتگاهها و بقاع متبرکه میتوان به زیارتگاه امامزاده علیصالح معروف به خاصعلی در بخش صالحآباد، زیارتگاه امامزاده سیدحسن در سه کیلومتری شهر مهران، بقعه پیر قتال در مسیر جاده بهرامآباد و جاده مرزی مهران، زیارتگاه سیدمحمد عابد معروف به پیرمحمد در بخش ملکشاهی و... اشاره کرد.»
او خاطرنشان کرد: «شهرستان مهران در درازای جغرافیایی ۴۶ درجه و ۱۰ دقیقه و پهنای جغرافیایی ۳۳ درجه و هفت دقیقه و در بلندی ۱۵۵ متری از سطح دریا قرار دارد. مهران در کرانه چپ رود کنجان چم قرار گرفته و با مرز عراق بیش تر از چند کیلومتر فاصله ندارد. مهران از شمال به ایلام، از خاور به دهلران، و از باختر و جنوب به عراق محدود است.»
انتهای پیام/