فصل دوم مرمت معابر و بدنه‌سازی مجموعه تاریخی طباطبایی بروجرد به پایان رسید

مدیر پایگاه بافت تاریخی بروجرد از پایان دومین فصل مرمت در معابر و بدنه‌های مجموعه تاریخی طباطبایی بر اساس الگوهای تاریخی خبر داد.  

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، مجموعه تاریخی طباطبایی ها که به واسطه وجود آرامگاه جد اعلای خاندان طباطبایی در منتهی الیه شمالی محدوده بافت تاریخی بروجرد شکل گرفته است شامل ده ها خانه تاریخی ارزشمند می شود که قدمت برخی از آنها تا دوره صفوی نیز می رسد. این مجموعه تاریخی از عناصر ارزشمند دیگری نظیر مسجد، بازار، حمام، مدرسه علمیه، آب انبار ومجموعه آرامگاهی را که در حال حاضر به صورت باغ آرامگاه در میانه این محدوده قرار گرفته است شامل می شود.

رضا هورمهر مدیر پایگاه بافت تاریخی بروجرود با اشاره به اینکه مجموعه تاریخی طباطبایی ها یکی از شاخصه های بسیار ارزشمند بافت تاریخی بروجرد محسوب می شود گفت: «مجموعه تاریخی طباطبایی بخش مهمی از بافت تاریخی محله صوفیان بروجرد است که مجموعه ای از فاخرترین آثار معماری خانه ها و دیگر بناهای تاریخی بروجرد است.»

او افزود: «در سالهای گذشته این آثار تحت عنوان مجموعه تاریخی طباطبایی ها توسط اداره میراث فرهنگی بروجرد معرفی و با توجه به تمرکز و کیفیت بارز آن توجه خاصی به این مجموعه صورت گرفته است. به طوری که به دلیل ساختار خاص فرهنگی محله و پایداری تقریبی بافت، باز آفرینی معابر این مجموعه بسیار حائز اهمیت است.»

به گفته هورمهر، با اعتبار تخصیص یافته هم اکنون دو فصل از مرمت و احیای بدنه ها و معابر مجموعه تاریخی طباطبایی ها توسط پایگاه میراث فرهنگی بروجرد انجام گرفته به طوری که هم اکنون فصل دوم این مرمت ها به پایان رسیده است.

او تاکید کرد: «در حال حاضر اقداماتی که در مجموعه تاریخی طباطبایی ها صورت می گیرد شامل دو بخش می شود. خانه ها و بناهای تاریخی این مجموعه از سوی اداره میراث فرهنگی استان مرمت می شود به طوری که دو خانه مغیث الاسلام طباطبایی و خانه مصری ها که از سوی صندوق احیا به بخش خصوصی واگذار شده با نظارت میراث فرهنگی استان درحال مرمت است و مابقی خانه های تاریخی چون خانه تاریخی حاتمی، رناسی، بیرجندی و خانه نبوی توسط اداره میراث فرهنگی استان درحال مرمت است که با مذاکراتی که صورت گرفته خانه بیرجندی قرار است پس از مرمت تبدیل به موزه اسناد و نسخ خطی شود.»

مدیر پایگاه بافت تاریخی بروجرد اعلام کرد، بخش دوم مرمت ها نیز مربوط به پایگاه بروجرد می شود که هم اکنون فصل دوم مرمت و احیای معابر بر اساس الگوهای تاریخی انجام شده است. 

انتهای پیام/

کد خبر 139709118

برچسب‌ها