به گزارش میراث آریا به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی,صنایع دستی و گردشگری استان گلستان؛ بوم گردی یا اکوتوریسم، فرصتی برای گردشگران و طبیعت گردان است تا با اقامت در مناطق بومی فارغ از زندگی روزمره و ماشینی؛ حال و هوای یک زندگی ساده، بیآلایش و دلنشین را تجربه کنند.
بوم گردی شاخهای از صنعت گردشگری است که از ابتدای دهه ۸۰ به شکل سازمان یافته در نقاط مختلف کشور از جمله گلستان مورد توجه قرار گرفت و در سالهای اخیر روند رو به رشدی را طی کرده است.
نوشیدن یک فنجان چای آتشی، خوردن نان و غذای محلی، تماشای طبیعت بکر و دست نخورده و سکوت و آرامش از مواهبی است که میتوان آن را در روستاگردی گلستان تجربه کرد.
در این اقامتگاهها سعی بر آن است تا مهمانان با شیوه سنتی زندگی و با غذاها و امکانات محلی در محیطی طبیعی آشنا شوند.
گلستان با برخورداری از جاذبههای طبیعی و میراث کهن قابلیتهای زیادی برای توسعه گردشگری بوم گردی دارد که البته تقویت و رونق این صنعت نوپا نیازمند بسترهایی از جمله تبلیغات و اطلاعرسانی وسیع در معرفی مناطق محلی، رسیدگی به راهها و جادههای مناطق گردشگری بومی است.
آشنایی با زندگی روستایی در اقامتگاههای بوم گردی
در سال های اخیر به دلیل برخورداری روستاییان از شرایط مطلوب زندگی، استفاده از گردشگری روستایی به عنوان مکمل فعالیتهای کشاورزی، مورد توجه قرار گرفته است.
اقامتگاه بوم گردی نوعی محل اسکان برای مسافران بوده که برخلاف هتلها دارای ویژگی خاص و متأثر از محیط بومی است؛ در این اقامتگاهها سعی بر آن است تا مهمانان با شیوه سنتی زندگی و با غذاها و امکانات محلی در محیطی طبیعی آشنا شوند.
اقامتگاههای بوم گردی با رعایت ضوابط زیستمحیطی و به شکل سازگار با محیط و معماری بومی، بافت تاریخی و سیمای طبیعی منطقه تأسیس میشود که این جوامع محلی و تنوع اقلیمی، زمینه حضور گردشگران را با کیفیتی قابلقبول فراهم میکند.
در بیشتر این اقامتگاهها که اکثر آن، توسط یک خانواده محلی اداره میشود، فعالیتهای مختلفی مانند ارائه غذا و نوشیدنی بومی، ساخت، آموزش و فروش صنایعدستی محلی، اجرای نمایش و موسیقی سنتی، برگزاری رویدادهای بومی، تورها و فعالیتهای بومگردی به چشم میخورد.
مکان فیزیکی اقامتگاه، به دلیل سبک معماری و مصالح به کار رفته در ساختمان، طراحی داخلی و مبلمان بومی و همچنین فعالیتهای تعریف شده در آن به نوعی یک اکوموزه است که موجب جذب گردشگران داخلی و خارجی میشود.
بخش عمدهای از سیاستگذاریها در سازمان میراث فرهنگی به سمت استفاده از اقامتگاههای بومی گردی سوق پیدا کرده و مردم هم به دلیل مناسب بودن قیمت و فرار از زندگی شهری و آرامش به این اقامتگاهها تمایل دارند.
بوم گردی علاوه بر اینکه میتواند پاسخگوی دغدغههای فکری بسیاری از مسافران نوروزی باشد از سوی دیگر می تواند با ایجاد درآمد مکمل، از مهاجرت مردم روستایی جلوگیری کند.
امروزه ذائقه گردشگر به جای اقامت در هتلهای چند ستاره به سمت زندگی در کنار روستاییان کشش پیدا کرده است و این اقامتگاههای بوم گردی ظرفیت و فرصتی طلایی برای استانهایی مانند گلستان است تا جاذبههای طبیعی و بکر خود را به همگان بشناسانند؛ اما رسیدن به این هدفها مستلزم زیرساختهای بیشتر و تبلیغات گستردهتر است.
انتهای پیام/