به گزارش میراث آریا به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان یزد، حمید مشتاقیان با اشاره به اینکه بادمجان از برند های محصول کشاورزی ابرکوه است گفت: «نخستین “سور بادنجو ابرقویی” با هدف معرفی این محصول و مشتقات آن در اقامتگاه بومگردی سرو کهن ابرکوه برپا شد.»
رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان ابرکوه با بیان اینکه این محفل با محوریت گردشگری میزبان مدیران آژانس ها و تور گردان ها بود افزود: «در این مراسم غذای درنجوش به عنوان غذای ثبت شده در فهرست آثار ملی کشور سرو شد.»
این مقام مسئول با اشاره به اینکه پایه اصلی غذای درنجوش بادمجان است اظهار داشت: «برای پخت این غذا از موادی همچون بادمجان ابرقویی، سیر، پیاز، نرمهبرنج، لپه، ادویهجات، سبزی محلی و گوشت گوسفندی استفاده میشود که هر کدام جداگانه طبخ و کوبیده میشود.»
وی افزود: «مواد کوبیده شده را به ترتیب در جوش مشخص وارد کرده و مرتب آن را هم می زنند و البته در همین راستا نام قدیمی این غذا از \"درهمجوش\" رفتهرفته به \"درنجوش\" تغییر کرده است.»
در قدیم درنجوش بیشتر برای پذیرایی از میهمانان مجالس عزاداری و جشنهای عروسی مورداستفاده قرار میگرفت.
رونمایی از لوح ثبت غذای درنجوش و تقدیر از کشاورزان نمونه شهرستان ابرکوه از برنامه های این مراسم بود.
انتهای پیام/