حفاظت آثار تاریخی از طریق نیروهای بومی و محلی بسیار ارزشمند است

مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد، بازرسی و پاسخ‌گویی به شکایات وزارت میراث‌فرهنگی حفاظت از آثار تاریخی از طریق نیروهای بومی و محلی را بسیار ارزشمند عنوان کرد.

به گزارش میراث آریا به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی آذربایجان غربی، رحمت‌الله رئوف به همراه جلیل جباری، مدیر کل میراث فرهنگی این استان از قلعه تاریخی قلاتگاه اشنویه بازدید و از نزدیک در جریان امورات این پروژه قرار گرفت.

خطیب شهیدی، سرپرست مطالعات باستان شناسی قلاتگاه اشنویه، در این بازدید گفت: «قبل از شروع اقدامات تعیین حریم ما برای ۵۰ هکتار برنامه ریزی کرده بودیم اما هم اکنون محوطه مورد مطالعه ما به ۳۵۰ تا ۴۰۰ هکتار رسیده و این نشان از وسعت محوطه تاریخی قلاتگاه است.»

او اظهار داشت: «برای حفاظت از این گونه آثار نیاز به کار فرهنگی داریم و بهترین نیروی حفاظتی مردم بوده و علاقه مندان و نسل جدید هستند.»

شهیدی تصریح کرد: «باید تمام مسئولین تلاش کرده تا نسل جدید را با اهمیت این آثار آشنا کنند.»

رئوف نیز در این باره گفت:«حفاظت از این آثار از طریق نیروهای بومی و محلی بسیار ارزشمند است و به دیگر نیروها کمک می‌کنند تا تاریخ ما محفوظ بماند.»

محوطه باستانی قلاتگاه در سال ۱۳۴۷ با شماره ثبت ۸۱۱ در لیست آثار ملی و با شماره ۴۹ و تحت عنوان قلعه و محوطه استقراری اورارتوها در لیست محوطه‌های اورارتویی شمال‌غرب ایران به ثبت رسیده است.

قلعه تاریخی قلاتگاه یا «ریکاوا» یادگار هزاره اول قبل از میلاد در اشنویه بوده که برخی از نقاط آن، طی سال‌ها و ماه‌های اخیر توسط حفاران غیرمجاز تخریب شده است و این درحالی است که بررسی‌های علمی انجام شده، نبود اشیای تاریخی در محوطه این بنای باستانی را تایید کرده است.

محوطه قلاتگاه در ۱۳ کیلومتری شرق اشنویه و در مسیر شهرستان اشنویه به نقده قرار دارد.

آموزش و ترویج صنایع دستی، سیاست اصلی وزارت میراث فرهنگی

مدیر کل دفتر مدیریت عملکرد، بازرسی و پاسخ‌گویی به شکایات وزارت میراث فرهنگی همچنین  در بازدید از دومین جشنواره ملی گردشگری و ششمین نمایشگاه صنایع دستی استان آموزش و ترویج را فرهنگ و سیاست اصلی این وزارت خانه عنوان کرد.

او با غرفه داران، مدیران دفاتر خدمات مسافرتی و سایر فعالان گردشگری حاضر در جشنواره گفت و گو کرد و در جریان مسائل و موضوعات کاری و عملکرد آنان قرار گرفت.

رئوف ضمن تشکر از حضور پررنگ مجموعه فعالین گردشگری در این جشنواره، آموزش و ترویج را فرهنگ و  سیاست اصلی سازمان مرکزی برای رونق و ترویج صنعت گردشگری عنوان کرد.

او تاکید کرد: «برای این مهم در هر سه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی باید در کنار هم تلاش کنیم  تا شاهد پیشرفت های بیشتری باشیم.»

انتهای پیام/

کد خبر 1398053115

برچسب‌ها