به گزارش میراث آریا به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی، رضا یوسفی با بیان این مطلب افزود: «نخستین جشنواره شیره انگورپزی با همکاری اقامتگاه بومگردی رمضان بیگ روستای قوژد و سازمان مردم نهاد گردشگری یادآوران میراث دیار طرثیث با هدف معرفی این محصول برگزار شد.»
او عنوان کرد: «شیره انگور از گذشتههای دور با مردم منطقه پیوند داشته و در این فصل از سال با روشهای بومی و محلی اقدام به تهیه شیره انگور میکردند.»
مدیر میراثفرهنگی کاشمر بیان کرد: «چون شیره انگور به روش خاصی و با خاک مخصوصی تهیه میشود به همین دلیل در تلاش برای ثبت دانش بومی فرآوری شیره انگور هستیم، برگزاری سنت شیره انگور پزی همراه با آئین خاصی است.»
او اظهار کرد: «شیره انگور یک شیرینی بسیار سالم و مقوی است که خاصیت درمانی دارد و از این محصول شیرینیهای مختلف دیگری تولید میشود و حتی بهعنوان مربا مصرف میشود.»
یوسفی افزود: «با این خاصیتهایی که شیره انگور دارد میطلبید جشنواره شیره انگور پزی را برای اولین بار در شهرستان برگزار کنیم تا برای سالهای بعد نهادینه شود.»
او گفت: «تلاش میشود شیره انگور کاشمر بهعنوان محصولی ارگانیک و یک شیرینی بسیار سالم و مقوی به گردشگران معرفی شود و روش تهیه آن را به نسل جدید آموزش دهیم.»
مدیر میراثفرهنگی کاشمر اظهار کرد: «با برند شد یک رویداد گردشگری نهتنها تأثیر بسیاری در جذب گردشگر دارد، بلکه در کنار آن شادی و نشاط را به ارمغان میآورد.»
او بابیان اینکه جشنواره شیره انگور پزی یکی از رویدادهایی بوده که در اطلس رویدادهای شهرستان به استان و تهران معرفیشده است، بیان کرد: «در حال برنامهریزی برای برگزاری رویدادهای همانند جوزریزان، برداشت بادام و... هستیم که همراهی جامعه محلی را میطلبد.»
یوسفی در پایان از برگزاری 30 رویداد گردشگری تا پایان سال جاری خبر داد و افزود: «تلاش شده جشنوارههای مختلف دیگری مانند جشنواره ریواس، سمنوپزان و... را نهادینه کنیم و بهعنوان رویدادهای گردشگری در اطلس رویدادها قرار دهیم.»
انتهای پیام/