به گزارش میراث آریا به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان البرز، فریدون محمدی گفت: «ازآنجاکه این مسجد در فهرست آثار تاریخی قرار دارد، مرمت آن باید با هماهنگی و نظارت میراث فرهنگی انجام شود. البته نظارت بر مرمت آن از وظایف ذاتی اداره کل استان است.»
او افزود: «اعتبار مرمت تنها توسط میراث فرهنگی تأمین نمیشود بلکه در این زمینه باید اداره اوقاف و امور خیریه، هیئتامنا مسجد و در صورت نیاز دهیاری روستا باید مشارکت کند.»
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی البرز تصریح کرد: «با توجه به اینکه بنای این مسجد خشتی بوده احتمال آسیبدیدگی در بارندگیهای فصلی وجود دارد. در سالهای گذشته این بنا در چند مرحله دچار آسیبدیدگی شده و توسط این اداره کل استان با همکاری هیئتامنا مرمتشده است، اکنون نیز با توجه به کمبود اعتبارات استانی لازم است این امر با همکاری متولیان مربوطه انجام شود.»
او بیان کرد: «حفاظت از آثار تاریخی مشارکت همگانی میطلبد. بر اساس تفاهمنامه میان وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با وزارت کشور باید شهرداریها، بخشداریها و دهیاریها در حفظ بناهای تاریخی وآثارباستانی روستا به این وزارتخانه کمک کنند.»
محمدی در خصوص تصاویر منتشرشده از حفاریهای غیرمجاز در شهرستان نظرآباد و موتورسواری بر روی تپه باستانی تینال گفت: «بر اساس شواهد و مستندات موجود این تصاویر مربوط به سنوات گذشته است. البته یگان حفاظت میراث فرهنگی استان عهدهدار بازدیدهای دورهای از آثار تاریخی این شهرستان بوده که این امر بطور مرتب انجام میشود و حفاران غیرمجاز دستگیر میشوند.»
محمدی تصریح کرد: «در استان البرز بیش از ۳۰۰ تپه باستانی و در شهرستان نظرآباد نیز بیش از ۴۰ تپه باستانی وجود دارد که امکان استقرار نیرو یا فنس کشی با توجه به محدودیت نیرو و اعتبار وجود ندارد.»
انتهای پیام/