به گزارش میراث آریا به نقل از ایلنا، محمدحسن طالبیان با اعلام این خبر افزود: «اگر 1000میلیارد ریالی که سال گذشته بهعنوان خسارت وارده سیل به میراث فرهنگی اعلام کرده بودیم اختصاصیافته بود بسیاری از بناهای تاریخی سروسامان مییافتند. حال منتظر هستیم این اتفاق بیفتد.»
او افزود: «در این میان مرمت تعدادی از پلهای تاریخی مانند پل کشکان، گاومیشان، قلعه فلکالأفلاک و ... را بهصورت اضطراری انجام دادیم و این امر سبب شد تا در سیل اخیر اتفاقی برایشان نیافتد. البته این بدان معنا نیست که هیچ اتفاقی برای این آثار نمیافتد چراکه ممکن است در آینده با حوادثی روبهرو شویم که خطرآفرین باشد. منتظر هستیم 1000 میلیاردی که تصویب شد به میراث فرهنگی اختصاص یابد.»
معاون میراث فرهنگی با اشاره به آنکه در سیل و بارندگیهای سالهای گذشته و اخیر شاهد آسیب و تخریب برخی از خانهها و بناهای تاریخی بودیم که مالک خصوصی دارند، در این خصوص نیز گفت: «هزینه مرمت خانههای تاریخی که مالک خصوصی دارند توسط مالک باید تأمین شود. مالکان باید کارهای نگهداری و رسیدگی به بنا را انجام دهند. در این میان وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مانند نمک روی آش است و به لحاظ مهندسی و در برخی مواقع مشارکتهای اندک، وارد عمل میشود.»
اوادامه داد: «اما اگر مالکان خصوصی برای مرمت بنای خود مشارکت نکنند، قطعاً کار معاونت میراث سخت خواهد شد. در این میان برخی از خانهها ریختهاند و توقع دارند معاونت میراث تمامکار مرمت و بازسازی بنا را انجام دهد. البته برخی از خانهها نیز در بافت تاریخی قرار دارند و ممکن است ثبت هم نباشند اما بسیاری از بودجههای بافتهای تاریخی در حوزه وزارت راه قرار میگیرد و در زمره بودجههای ما نیست.»
طالبیان ادامه داد: «عمران بهسازی، شهرداری، مالک و معاون میراث باید بتوانند باهم توافق کنند تا کار مرمت آثار پیش برود. بااینوجود همکاران ما در میراث فرهنگی استانها تا جایی که کاری از دستشان برآمده از معرفی استادکار و در اختیار قرار دادن مصالح گرفته تا... را انجام دادهاند اما مقیاس تخریبها بالاتر از حدی است که فقط از عهده میراث فرهنگی برآید بهطور مثال ممکن است مجموعهای نشست کرده باشد. در این میان باید مذاکراتی در این خصوص انجام شود و سایر نهادها و ارگانها نیز وارد عمل شوند.»
انتهای پیام/