نبود استراتژی ارتباطی عامل تزلزل روابط‌عمومی‌های سازمانی

۱۷ ماه می هر سال بر اساس مصوبهٔ مجمع عمومی سازمان ملل متحد به‌عنوان روز جهانی جامعه اطلاعاتی انتخاب شده است و در کشور ما نیز روز ۲۷ اردیبهشت ماه که پیش از این روز جهانی ارتباطات نام داشت، به‌روز ارتباطات و روابط عمومی تغییر نام یافته است.

امروزه نقش و اهمیت روابط عمومی و ارتباطات اجتماعی بر کسی پوشیده نیست. رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با مسئولین برخی از نهادهای دولتی در سال 90 به این موضوع اشاره کرده‌ و فرمودند: «شاید کار روابط عمومی‌ها را بتوان به‌عنوان رابط بین دستگاه‌ها و مردم ملاحظه کرد. اما روابط عمومی‌ها باید ببینند خلایی که وجود آن‌ها را ضروری کرده است چیست؟ تبیین این دیدگاه و اجرایی کردن آن می‌تواند به‌قرار گرفتن روابط عمومی در جایگاه اصلی خود بسیار مؤثر و مفید باشد.»

در علوم ارتباطات و روابط عمومی شش اصل طلایی وجود دارد که عمل به آن‌ها می‌تواند خلأ مذکور را تا حدودی جبران کند.

1- گفتن واقعیت: در ارتباطات و روابط عمومی اصل بر این استوار است.

2- عمل کردن: درک عموم جامعه از یک سازمان، 90 درصد توسط عمل آن سازمان و ۱۰ درصد توسط وعده‌هایی است که از سوی سازمان ارائه می‌شود.

3- گوش دادن (شنوا بودن): باید به حرف مردم خوب گوش داد و دید مردم چه می‌خواهند.

4- مدیریت کردن برای فردا: پیش‌بینی واکنش مردم و حذف اقدامات مشکل‌ساز با هدف اعتمادسازی مردم به سازمان‌ها و نهادها همواره به‌عنوان یکی از جلوه‌های تبلور حاکمیت می‌تواند بهترین راه برای اعمال این اصل مهم باشد.

5- وابسته کردن همه سازمان به روابط عمومی: در روابط عمومی نوین گفته می‌شود«هیچ استراتژی سازمان بدون بررسی اثر آن بر مردم نباید اجرا شود.»ارتباط زمانی معنی پیدا می‌کند که معنی موردنظر فرستنده با آنچه گیرنده دریافت می‌کند یکی باشد

6- اخلاق: مدارا و سازگاری با مردم و رفتار و گفتار مؤدبانه و نیکو باید در اولویت روابط عمومی‌ باشد.

درمجموع می‌توان گفت روابط عمومی در کشور با اجرایی شدن این اصول می‌تواند درجایگاه واقعی خویش قرارگیرد و نقش مهمی را در نزدیکی دولت و ملت ایفا کند.

موضوعی که همواره جایگاه روابط عمومی‌ها را متزلزل کرده است عدم وجود استراتژی ارتباطی است و حلقه مفقوده روابط عمومی در این بین، نبود چشم‌انداز ارتباطی است.

در حقیقت یک فرد اگر با محیط پیرامون خود ارتباط نداشته باشد به معنی واقعی کلمه، زنده نیست و حال هر چه دامنه ارتباطات وسیع‌تر باشد، سرزندگی و تأثیرگذاری او هم بیشتر است.

در پایان ضمن تبریک این هفته به‌تمامی فعالین عرصه ارتباطات و روابط عمومی، امید است دست‌اندرکاران و فعالان این حوزه با استفاده از ابزارهای نوین و روش‌های خلاقانه بتوانند ارتباط شایسته و مفیدی را با مخاطبان ایجاد کرده و از طریق این بازوی توانمند در راستای رشد و توسعه و اعتلای کشور گام‌های مؤثری بردارند.

روزگاری ارسطو می‌گفت: «من زنده‌ام چون نفس می‌کشم». بعدها دکارت گفت: «من زنده‌ام چون فکر می‌کنم.» ولی امروز باید گفت: «من زنده‌ام، چون ارتباط دارم.»

 

* مسئول روابط عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گلستان

انتهای پیام/

کد خبر 1399030415

برچسب‌ها