هر اقدامی در باغ شاهزاده کرمان با کسب مجوز  انجام می‌شود

معاون میراث‌فرهنگی کرمان گفت: «هرگونه اقدامی نظیر تصمیم‌گیری در خصوص حذف یا حتی هرس سنگین درختان باغ شاهزاده ماهان پس از طرح موضوع در هیئت راهبردی باغات ایرانی و کسب مجوز انجام می‌شود.»

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان، مجتبی شفیعی پنجشنبه 22 خردادماه افزود: «در سال 1396 با توجه به ضرورت بررسی و پایش درختان و فضای سبز باغ تاریخی شاهزاده ماهان و استفاده از نظرات تخصصی کارشناسان، قراردادی مطالعاتی با پژوهشکده فناوری تولیدات گیاهی دانشگاه شهید باهنر کرمان منعقد شد.»

او اظهار کرد: «براساس شرح خدمات این قرارداد تیمی متشکل از اساتید هیئت علمی در رشته‌های مرتبط با موضوع مطالعات مربوطه طی یک سال انجام و نهایتاً نظرات خود را برای بهبود وضعیت درختان و همچنین فضای سبز باغ اعلام و اقداماتی را به این منظور به این اداره‌کل تکلیف کردند که یکی از این اقدامات حذف درختان آلوده و بیمار بود.»

معاون میراث‌فرهنگی کرمان گفت: «براساس مطالعات علمی تیم مذکور، امکان نگهداری این درختان میسر نبود و باید به‌منظور جلوگیری از سرایت آفات و بیماری به درختان کهنسال باغ، حذف می‌شدند.»

او با اشار به اینکه درختانی که قطع شده‌اند عمدتاً صنوبر و سپیدار بوده که قدمت کمتری نسبت به سایر درختان باغ داشته‌اند، گفت: «البته دو اصله درخت سرو که به‌رغم تلاش تیم اجرایی و باغبانی باغ در سنوات گذشته دچار خشکیدگی شدند، باید از باغ خارج می‌شدند.»

شفیعی افزود: «با توجه به اهمیت حفظ و نگهداری درختان تاریخی و کهنسال باغ این اقدام با اخذ مجوز از هیئت راهبردی باغات ایرانی انجام شد.»

او اظهار کرد: «براساس برنامه‌های از پیش تعیین شده برای حفاظت از باغ و درختان آن هرساله تعدادی نهال که با شرایط مناسب از گونه‌های بومی و اصیل باغ پرورش داده و در جای مناسب واکاری می‌شود که چنانچه در مواقعی ناچار به حذف درخت قدیمی باشیم بتوان، درخت جدید را جایگزین کرد.»

معاون میراث‌فرهنگی کرمان گفت: «خوشبختانه با اقداماتی که در زمینه کنترل و پایش مرتب و مستمر درختان باغ انجام شد در حال حاضر به استناد نظر مشاورین تخصصی درختان و فضای سبز باغ در وضعیت مناسبی قرار دارد.»

او خاطرنشان کرد: «درختان این باغ نیز به عنوان یک موجود زنده همانند هر باغ دیگری ممکن است، دچار آفات و بیماری‌ شوند که با پایش مستمر و اقدام بموقع و استفاده از نظرات تخصصی کارشناسان حوزه کشاورزی و باغبانی، می‌توان آسیب‌ها را به حداقل ممکن رساند.»

انتهای پیام/

کد خبر 1399032239

برچسب‌ها