بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسانجنوبی، محمد عرب رو چهارشنبه 29 بهمنماه، گفت: «وجود منابع غنی سنگهای خام قیمتی و نیمهقیمتی در شهر سهقلعه سرایان موجب استقبال قابل توجه مردم این منطقه از این رشته شده است، سنگ شجر سهقلعه بسیار متنوع و باکیفیت و یکی از پتانسیلهای بالقوه منطقه در حوزه اشتغال است.»
او افزود: «بیش از پنج دوره آموزشی توسط نمایندگی میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان و دورههای متعدد دیگر توسط سایر ادارات مانند اداره فنی و حرفهای برای آموزش علاقهمندان این رشته و جلوگیری از خامفروشی و ایجاد اشتغال برگزار شده است.»
مسئول میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی سرایان عنوان کرد: «از ابتدای امسال مجموعا برای 56 نفر بهصورت مستقیم اشتغال ایجاد شده است که شامل چهار کارگاه تولیدی تراش سنگ با اشتغال 25 نفر و 31 کارگاه خانگی است، مبلغ 9میلیارد و 300میلیون ریال از محل تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری صندوق کارآفرینی امید به 31 کارگاه خانگی و مبلغ یکمیلیارد و 900میلیون ریال از محل تسهیلات تفاهمنامه سهجانبه میان استانداری، میراثفرهنگی و صندوق امید به کارگاههای صنایعدستی پرداخت شده است.»
او ادامه داد: «فروش تولیدات کارگاههای تراش سنگ شهرستان بازار تقریبا خوبی پیدا کرده و اکثر تولیدات بهصورت اینترنتی به فروش میرسد و در نمایشگاههای مختلف در سال گذشته نیز فروش و بازاریابی خوبی داشته است.»
عرب اظهار کرد: «توسعه کارگاههای تراش سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی و همچنین راهاندازی کارگاههای انفرادی در اولویتهای میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی قرار دارد و بحث ثبت ملی سنگ شجر یا معادن سنگ شجر در صورت موافقت شورای ثبت کشور از برنامههای پیشبینی شده و در حال پیگیری است.»
او خاطر نشان کرد: «عقیق دندریت یا عقیق شجر در دسته سنگهای خانواده عقیق قرار میگیرد. این سنگ نام خود را از واژهای یونانی به معنی درخت گرفته است. این سنگ معمولا به رنگ سفید و یا خاکستری دیده میشود. پدیدهای شیبه به درخت و یا سرخس بهدلیل وجود آهن و منگنز در این سنگ به چشم خورده که به آن دندریت میگویند. یکی از نادرترین نمونههای این گوهر به رنگ سبز بوده و پدیده شجر آن سفیدرنگ است. درگذشته عقیق شجر در تمامی ارکانهای زندگی از تجارت گرفته تا کشاورزی نقش تعیین کنندهای داشته است.»
انتهای پیام/