«امیکرون» سویه غالب شد

بررسی و آمارهای منتشرشده از سوی وزارت بهداشت نشان می‎‌دهد که امیکرون سویه غالب کشور است. ‌غالب‌بودن سویه امیکرون در کشور بدیهی است، چرا که این سویه قدرت انتقال زیادی دارد و در مقایسه با دیگر سویه‌‎ها افراد بیشتری به آن مبتلا می‎‌شوند.

به گزارش میراث آریا، در یادداشتی در روزنامه جام جم آمده است: «بر اساس آمار وزارت بهداشت و درمان دیروز دوشنبه حدود ۷۶۹۱ شهروند ایرانی به بیماری کرونا مبتلا شدند. این آمار ابتلا در مقایسه با موارد شناسایی‌شده در روزهای گذشته قابل توجه است. برای نمونه‌ از جمعه تا یکشنبه گذشته به ترتیب ۵۲۷۶،۳۵۰۳ و ۵۱۴۴ بیمار مبتلا به کرونا در کشور شناسایی شد. این در حالی است که وزیر بهداشت و درمان نیز تاکید می‎کند آمار ابتلا و مراجعه به مراکز درمانی افزایش پیدا کرده‌ است.

بررسی و آمارهای منتشرشده از سوی وزارت بهداشت نشان می‎دهد که امیکرون سویه غالب کشور است. ‌غالب‌بودن سویه امیکرون در کشور بدیهی است؛ چرا که این سویه قدرت انتقال زیادی دارد و در مقایسه با دیگر سویه‌‎ها افراد بیشتری به آن مبتلا می‎شوند. این در حالی است که بر اساس نقشه رنگبندی کرونا اغلب شهرهای کشور در شرایط آبی و زرد قرار دارد و تنها یکی از شهرهای کشور در شرایط نارنجی است. با وجود این شهروندان باید بدانند که شروع پیک ششم کرونا نزدیک است. اطلاعات آماری نشان می‎دهد که پیک ششم کرونا نزدیک است. تجربه حدود چهار ماه قبل و تجربه پیک پنجم کرونا سخت بود. روزانه تعداد زیادی از شهروندان جان خود را از دست دادند. آن زمان حتی آمار مرگ‌ومیر روزانه به حدود ۷۰۰ نفر هم رسید.

در این بین اما اطلاعات به‌دست‌آمده از کشورهای دیگر از جمله آفریقای جنوبی که سویه امیکرون در آنجا شناسایی شده، امیدوارکننده است. آمارها نشان می‎دهد ابتلا به بیماری کرونا در این کشور افزایش یافته اما آمار مرگ‌ومیر ناشی از بیماری کرونا به نسبتی که ابتلا بالا رفته، زیاد نشده است. این آمار می‎تواند امیدوارکننده باشد اما موضوع این است که اطلاعات دقیقی درباره سویه امیکرون وجود ندارد. بنابراین به طور قطع نمی‌توان درباره رفتار این سویه نظر داد.

لازم به یادآوری است که مدیریت بیماری کرونا تغییر نکرده است. همچنان باید رعایت دستورالعمل‎های بهداشتی را در دستور کار قرار داد. استفاده از ماسک، شست‌وشوی دست‎ها و پرهیز از حضور در دورهمی‎ها همچنان باید مورد توجه قرار گیرد. به اضافه همه اینها باید دوز سوم واکسن را هم جدی گرفت؛ مساله‎ای که به نظر می‎رسد از طرف شهروندان خیلی جدی گرفته نمی‌شود.

نکته مهم دیگر اما تزریق واکسن به‌ کودکان ۹ تا ۱۲ سال است. بهتر است که والدین به این موضوع توجه کرده و برای تزریق واکسن به کودکان اقدام کنند. بر اساس آمارهای منتشرشده می‌توان گفت در سه‌ ماه گذشته مراجعه و بستری کودکان زیر ۱۲ سال افزایش پیدا کرده است. بنابراین تزریق واکسن به کودکان باید مورد توجه قرار گیرد. این در حالی است که با وجود افزایش آمار ابتلا در ماه‌های گذشته مجوز برگزاری کلاس‎های درس مدارس و دانشگاه‎ها به صورت حضوری صادر شده است. این تصمیم درستی است و باید زودتر گرفته می‌شد. توصیه سازمان جهانی بهداشت است که مدارس و مراکز آموزشی بازگشایی شوند و شرایط مناسب برای بازگشایی مدارس و دانشگاه‎ها فراهم شود. برای این‌ که این بازگشایی‌ها سبب فراگیری کرونا نشود، بهتر است که به مدیریت کرونا در مدارس و دانشگاه منطقه‌‏ای نگاه شود. به این شکل که اگر دانش‎آموزی علائم بیماری دارد، در کلاس درس حاضر نشود. اگر تعداد ابتلا در کلاس درسی افزایش پیدا کرد، تنها آن کلاس درس تعطیل و غیرحضوری برگزار شود یا اگر آمار ابتلا در مدرسه‎ای افزایش پیدا کرد، آن مدرسه خاص تعطیل شود. فراموش نکنیم تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها در دو سال گذشته به مسائل آموزشی آسیبی جدی وارد کرده است و این روزها با تزریق واکسن و توجه به دستورالعمل‌های بهداشتی می‌توان مانع شیوع کرونا شد و بهتر است آموزش‌های حضوری البته با رعایت نکات بهداشتی از سر گرفته شود.»

انتهای پیام/

کد خبر 14001105761423

برچسب‌ها