داریان پاوه روستای ملی ارغوان‌بافی می‌شود

معاون صنایع‌دستی استان کرمانشاه گفت: «پرونده روستای داریان در شهرستان پاوه به عنوان روستای ملی ارغوان‌بافی در شورای ثبت وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برای ثبت ملی مورد بررسی قرار گرفت.»

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه، حسین ویسی روز چهارشنبه ۶ بهمن ماه با اعلام این خبر افزود: «با توجه به برگزاری نشست شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای ملی صنایع‌دستی، در این نشست که با حضور معاون صنایع‌دستی کشور، سرپرست  اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان و سرپرست فرمانداری شهرستان پاوه و با پیگیری‌های استاندار کرمانشاه و نماینده مردم اورامانات در مجلس برگزار شد، پرونده ثبت ملی داریان به عنوان روستای ملی ارغوان‌بافی مورد بررسی قرار گرفت.» 
 
معاون صنایع‌دستی استان کرمانشاه گفت: «پس از دفاع از پرونده، موضوع برای بررسی بیشتر و اعلام نتیجه به معاونت صنایع‌دستی وزارتخانه ارجاع شد.» 
 
او افزود: «ارغوان‌بافی از جمله رشته‌های با پیشینه تاریخی و فرهنگی در مناطق اورامانات بویژه روستای داریان است که با ثبت ملی شدن آن زمینه توسعه و ترویج صنایع‌دستی و رونق گردشگری منطقه فراهم می‌شود» 
 
ویسی فراوانی مواد اولیه طبیعی و مرغوب برای تولید این محصول در روستای داریان را یکی از ظرفیت‌های مهم منطقه عنوان کرد و گفت: «بیش از ۹۰ صنعتگر در حال حاضر در این روستا به تولید محصولات در رشته ارغوان بافی مشغول هستند که علاوه بر بازارهای داخلی بخشی از محصولات خود را به کردستان عراق صادر می‌کنند.» 

معاون صنایع‌دستی استان کرمانشاه، وجود تعداد هنرمندان، کاربردی بودن محصولات ارغوان‌بافی، ویژگی‌های فرهنگی، قدمت و تاریخچه، پیوستگی تاریخی، فرهنگی و گردشگری، قرار گرفتن در محدوده میراث جهانی منظر فرهنگی اورامانات، دسترسی به بازارهای داخلی و خارجی و از همه مهم‌تر اراده و مشارکت فعال و موثر مردم و مسئولان محلی و استانی در ثبت ملی این روستا موثر است. 
 
پیش از این در استان کرمانشاه شهر هرسین به عنوان شهر ملی گلیم، نودشه به عنوان شهر ملی گیوه، دالاهو به عنوان شهر ملی تنبور و روستای فش به عنوان  دهکده ملی سازهای سنتی به ثبت رسیده‌اند.

انتهای پیام/

کد خبر 14001106417870

برچسب‌ها