میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نقش بسیار بزرگی در دیپلماسی ایفا می‌کند

علی دارابی قائم مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی در پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و سی‌وپنجمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی تهران گفت: «ایران به قدمت تاریخ است باید سواد میراثی را گسترش دهیم تا مردم برای حفظ آن‌ها کوشا باشند، بدون مردم‌نمی‌شود از میراث‌فرهنگی صیانت کرد.»

علی دارابی در گفت‌وگو با خبرنگار میراث‌‌آریا در پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و سی‌وپنجمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی تهران گفت: «ضبط تاریخ شفاهی ایران آغاز شده است و تاریخ شفاهی بیش از ۵۰ نفر از مفاخر ایران ضبط خواهد شد، این پروژه در دهه فجر امسال شروع می‌شود.»

قائم مقام وزیر میراث‌فرهنگی گفت: «سال آینده همایش چهره‌های ماندگار در حوزه میراث‌فرهنگی را برگزار خواهیم کرد.»

دارابی تصریح کرد: «برنامه‌ریزی گسترده‌ای باید انجام دهیم تا در حوزه ثبت جهانی عقب‌‌ماندگی‌ها را جبران کنیم. در حال تدوین یک برنامه ۱۰ ساله هستیم و آثاری که در فهرست ثبت جهانی قرار خواهد گرفت، شناسایی می‌کنیم، در همین راستا بیش از ۵۰ کار مهم را در حوزه میراث‌فرهنگی تدوین کردیم و برنامه‌ریزی برای آن‌ها انجام شده است.»

معاون میراث‌فرهنگی کشور گفت: «توسعه با کشورهای همسایه، جهان اسلام و کشورهای اروپایی را دنبال می‌کنیم تا با پیگیری دیپلماسی موزه‌ای به عنوان یکی از قدرتمندترین ابزارهای دیپلماسی بتوانیم ارتباطات فرهنگی خود را با کشورهای مختلف حفظ کنیم.»

او ادامه داد: «یکی از دستاوردهای ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، ساخت و توسعه موزه‌ها است. در حال حاضر ۷۵۰ موزه در ایران داریم و برنامه‌های حمایتی برای موزه‌داران در نظر گرفته شده است. امید داریم در سال ۱۴۰۱ با تشکیل انجمن خیران میراث‌فرهنگی بتوانیم قدم‌های مهم در این حوزه به ویژه موزه‌داری برداریم.»

قائم مقام وزیر میراث‌فرهنگی بیان کرد: «کارشناسان اعتقاد دارند ایران بهشت باستان‌شناسی است. در دوره مدیریت مهندس ضرغامی کاوش‌ها را افزایش داده‌ایم و پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری برنامه‌هایی را در این‌باره آغاز کرده است. این نوید بزرگ را می‌دهم که همکاری با کشورهای اسلامی در حوزه باستان‌شناسی را با هدف تقویت روابط فرهنگی و توسعه کسب و کار ارتقا خواهیم داد.»

انتهای پیام/

کد خبر 14001111640259

برچسب‌ها