به گزارش میراث آریا، روزنامه همشهری نوشت: «ویروس BA2 که زیرسویه امیکرون است، اگر چه در مقایسه با نسخه اصلی سویه سرایت بالاتری ندارد اما طبق یک تحقیق جدید ممکن است باعث بیماری سختتر و خنثیکردن اسلحههای ما در مبارزه با کووید-۱۹ شود.
آزمایشی که توسط محققان ژاپنی در محیط آزمایشگاهی انجام شده است، نشان میدهد که BA2 ممکن است ویژگیهایی داشته باشد که منجر به بیماری سختتر مانند سویههای قبلی کووید از جمله دلتا شود. به نظر میرسد این ویروس مانند امیکرون، تا حد زیادی از مصونیت ایجادشده توسط واکسنها فرار میکند. با این حال، دوز تقویتکننده، محافظت را بازیابی میکند و احتمال ابتلا به بیماری پس از عفونت را حدود ۷۴درصد کاهش میدهد.
زیرسویه BA2 همچنین به برخی درمانها از جمله سوترویماب - آنتیبادی مونوکلونال - که هماکنون به عنوان درمان در برابر امیکرون استفاده میشود، مقاوم است. دنیل راودز، مدیر بخش میکروبیولوژی در کلینیک کلیولند اوهایو میگوید: از منظر انسانی این ویروس ممکن است از BA1 بدتر باشد و علاوه بر سرعت بیشتر در سرایت، موجب بیماری سختتر شود. روشل والنسکی، مدیر مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا، میگوید که این مرکز از نزدیک در حال پیگیری روند پیشروی BA2 است. زیرسویه BA2 در مقایسه با ویروس اصلی کرونا که در ووهان نخستین بار دیده شد، جهشهای بسیار بیشتری دارد. همچنین دارای چندین تغییر ژنی است که نهتنها آن را از سویه اصلی امیکرون بلکه از سایر سویهها از جمله آلفا، بتا، گاما و دلتا نیز متمایز میکند.
توجه بیشتر به BA2
کی ساتو، محقق دانشگاه توکیو، که این مطالعه را شکل داده است، میگوید این یافتهها ثابت میکند BA2 نباید یک نوع از امیکرون در نظر گرفته شود و نیاز است که با وسواس بیشتری مورد بررسی قرار بگیرد. ساتو به سیانان میگوید: همان طور که شاید بدانید BA2 را امیکرون مخفی نامیدهاند. به این دلیل که در تستهای PCR خودش را نشان نمیدهد. بنابراین آزمایشگاهها باید یک قدم بیشتر بردارند و ویروس را توالی کنند تا این سویه را پیدا کنند. دبورا فولر، ویروسشناس دانشکده پزشکی دانشگاه واشینگتن، که این مطالعه را بررسی کرده، با این نظر موافق است: به نظر میرسد که احتمالا باید دنبال یک حرف یونانی جدید باشیم.
ترکیب دادههای دنیای واقعی
طبق گفته سازمان بهداشت جهانی این طور تخمین زده میشود که زیرسویه BA2 حدود ۳۰ درصد بیشتر از امیکرون عفونی باشد. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا تخمین میزند که در حدود چهار درصد از مردم این کشور به BA2 مبتلا هستند اما بسیاری دیگر از کشورهای دنیا تجربه سختتری در مواجهه با این سویه دارند. بنا بر گزارش هفتگی سازمان بهداشت جهانی، در ۱۰ کشور از جمله بنگلادش، برونئی، چین، دانمارک، گوام، هند، مونتهنگرو، نپال، پاکستان و فیلیپین حالا BA2 تبدیل به گونه غالب شده است.
با این حال ترکیبی از شواهد در سختی بیماری بر اثر BA2 در دنیای واقعی وجود دارد. میزان بستریها در کشورهایی که با BA2 درگیر بودند، مانند آفریقای جنوبی و انگلیس رو به کاهش است اما در دانمارک، جایی که BA2 به علت اصلی عفونتها تبدیل شده است، طبق گفته سازمان بهداشت جهانی، بستریشدن در بیمارستان و مرگومیر در حال افزایش است.
مقاومت در برابر درمان آنتیبادی مونوکلونال
نکته چالشبرانگیز یافتشده در مطالعه جدید درباره BA2 این است که میتواند خیلی سریعتر از BA1 که نسخه اصلی امیکرون است، در سلولها کپی شود. این زیرسویه همچنین در چسبندگی سلولها به یکدیگر بسیار ماهرتر است. این کار به ویروس اجازه میدهد تودههای سلولی بزرگتری به نام سینسیتا ایجاد کند. این تودهها بعدا میتوانند تبدیل به کارخانهای برای تولید نسخههای بیشتری از ویروس شوند. سویه دلتا هم در ایجاد سینسیتا ماهرانه عمل میکرد که تصور میشود یکی از دلایل مخرببودن آن برای ریهها بود. وقتی محققان همسترها را با BA2 و BA1 مبتلا کردند، آنهایی که با BA2 آلوده شدند، بیشتر بیمار شدند و عفونت ریوی بیشتری داشتند. در نمونه بافت ریههای مبتلایان به BA2 آسیب بیشتری نسبت به مبتلایان به BA1 وجود داشت. مشابه با سویه اصلی امیکرون، BA2 نیز میتوانست از آنتیبادی خون افرادی که علیه کووید-۱۹ واکسینه شده بودند، عبور کند. این زیرسویه همچنین به آنتیبادیهای افرادی که اوایل شیوع به کووید مبتلا شده بودند نیز مقاوم بود. مقاومت به درمانهای آنتیمونوکلونال نیز از ویژگیهای این سویه است. اما یک نقطه روشن وجود دارد: به نظر میرسد آنتیبادیهای موجود در خون افرادی که اخیرا به امیکرون مبتلا شدند و واکسینه هم بودند، محافظت بیشتری در برابر BA2 ایجاد میکند.»
انتهای پیام/