اولین جشنواره شیرینی‌های رمضانی در اهواز برگزار شد

نخستین جشنواره گردشگری شیرینی‌های ماه مبارک رمضان با تکیه بر سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی با محوریت شیرینی‌های ویژه سفره ماه رمضان در عمارت تاریخی هوزای اهواز (مدرسه قدیم ارامنه) برگزار شد.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان، پیمان نبهانی سرپرست معاونت گردشگری اداره‌کل میراث‌فرهنگی خوزستان شنبه 10 اردیبهشت‌ماه 1401 اظهار کرد: «این جشنواره از پنجم اردیبهشت‌ماه آغاز به کار کرد و به مدت پنج‌شب از ساعت 20:30 تا 23 میزبان شهروندان اهوازی و گردشگران بود.»

او با بیان این‌که برخی از شیرینی‌های ارائه‌شده در این جشنواره با عنوان میراث ناملموس در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید‌ه‌اند، افزود: «این شیرینی‌های سنتی از گذشته‌های دور در مراسم‌های مختلف در خوزستان پخت و هنوز هم تهیه آن‌ها رواج داشته و مورد علاقه مردم استان هستند.»

سرپرست معاونت گردشگری خوزستان اضافه کرد: «باتوجه به طعم منحصر به‌فرد و لذیذ این شیرینی‌ها، این محصولات عموماً با عنوان سوغات خوزستان با استقبال گردشگران مواجه می‌شود.»

او گفت: «این جشنواره در راستای فرهنگ غنی ایرانی اسلامی و معرفی شیرینی‌های بومی ویژه، اصلاح سبک زندگی در عرصه تغذیه و تقویت فرهنگ سنتی تغذیه و استفاده از خوراک بومی با ارزش غذایی بالا برگزار شد؛ ضمن این‌که افزایش انگیزه نوآوری و بکارگیری خلاقیت‌های ذهنی دانشجویان گردشگری و هتل‌داری در حوزه‌های آشپزی و شیرینی‌پزی ایرانی اسلامی و توجه به الگوهای غذایی نیز از اهداف اجتماعی اولین جشنواره گردشگری شیرینی‌جات رمضانی در اهواز بود.»

نبهانی از کیک شکلاتی، باقلوا، حلوا و کیک خرمایی به عنوان بخشی از شیرینی‌های تهیه‌شده در این جشنواره نام برد و اظهار امیدواری کرد: «بتوانیم غذای ایرانی و سنتی را نهادینه و در منوی غذایی هتل‌ها و رستوران‌های ملی ـ بین‌المللی قرار دهیم.»

او با اشاره به این‌که با برگزاری این نوع جشنواره‌ها و کارگاه‌های آموزشی به دنبال آن هستیم تا بتوانیم جوانان را با کسب و کارهای جدید آشنا کنیم، افزود: «هدف ما احیای بخشی از خوراک‌های فراموش‌شده و ارتباط دانشگاه و صنعت است و ما در موضوع کارآفرینی، نهال نوپایی هستیم که نیاز به حمایت ویژه دانشگاه‌ها و مؤسسات دیگر داریم.»

\"\"

همچنین تبار قریب رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اهواز نیز در حاشیه برپایی این جشنواره اظهار کرد: «به دلیل جایگاه و احترامی که ماه مبارک رمضان در بین مردم کشور دارد، آیین‌ها، آداب، خوراک و رسوم مختلفی در این ماه مبارک در نقاط مختلف کشور شکل گرفته و اجرا می‌شوند.»

او ادامه داد: «در این بین، خوراک، نوشیدنی‌ها و شیرینی‌هایی که در ماه مبارک رمضان تهیه و استفاده می‌شوند، طیف وسیع و متنوعی را در سطح کشور پوشش می‌دهند.»

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اهواز عنوان کرد: «این موضوع به عنوان بخشی از میراث ناملموس نیز حائز اهمیت است و تعدادی از این خوراکی‌ها در لیست میراث ملی کشور ثبت شده‌اند؛ از سوی دیگر، موضوع ماه مبارک رمضان و نیز خوراک و شیرینی‌های این ماه در حیطه گردشگری مذهبی و گردشگری خوراک قرار می‌گیرند و از این منظر نیز قابل گفتگو، برنامه‌ریزی و اشاعه هستند.»

او با بیان این‌که شهرستان  اهواز به عنوان مرکز استان خوزستان و به واسطه تنوع حضور اقوام مختلف از قابلیت بسیار مهمی در این حوزه برخوردار است افزود: «برگزاری رویدادهایی که به تبیین این ظرفیت‌ها می‌پردازند، ضمن معرفی هرچه بیشتر این آیین‌ها زمینه لازم را نیز برای آشنایی جامعه محلی، شهروندان و نیز گردشگران علاقمند به این موضوعات فراهم می‌آورد.

قریب بیان کرد: «خوشبختانه با مشارکت بخش خصوصی و علاقه‌مندان به این حوزه، امسال اولین جشنواره شیرینی‌های ماه مبارک رمضان در شهرستان اهواز برگزار شد و امیدوار هستیم که به یاری خدا در سال‌های آینده این جشنواره گسترش پیدا کند و بخش‌های مختلفی را تحت پوشش قرار بدهد.»

این جشنواره به همت خانم شیدا دانیالیان مالک عمارت هوزای (مدرسه ارامنه)، اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان و با پیگیری اداره میراث‌فرهنگی شهرستان اهواز با محوریت شیرینی، حلواها و دسرهای  ویژه ماه مبارک رمضان و معرفی آن‌ها به گردشگران داخلی و خارجی و همچنین ایجاد اشتغال و کارآفرینی برگزار شد.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

 

انتهای پیام/

کد خبر 14010118478294

برچسب‌ها