این روزها در فصل بهار نقاش خلقت در سرزمین رویایی کلگه امیرشیخی تابلویی از زیباترین نقاشی طبیعت را پیشکش قدم و نگاه گردشگران کرده است.
اگرچه منطقه گردشگری کلگه امیرشیخی امکانات چندانی برای اسکان شبانه گردشگران ندارد، مسافرانی که قصد دارند چند روزی از طبیعت زیبای این منطقه استفاده کنند در فاصله کمتر از یک کیلومتر به روستای سرابیز باشت میروند تا ضمن زیارت آستانه امامزاده محمد (ع) در آنجا شب را به صبح برسانند.
روستای سرابیز باشت افزون بر ظرفیتهای گردشگری مذهبی طبیعتی خیالانگیز دارد به طوری که در ورودی روستا تالابی آبی که منقوش از جلوههای رنگارنگ بهاری است هر مسافری را حداقل برای دقایقی مجذوب زیباییهای خود میکند.
زلال جاری آب، گلهای سفید روییده در آب زیبایی کم نظیر سیمای آبی این چشمه نسبتا طولانی را تکمیل کرده است.
ساختمان جدید امامزاده محمد (ع) در روستای سرابیز با ابعاد ۱۲ در ۱۸ متر از یک گنبد خانه و دو اتاق زائر و یک سالن بزرگ هفت در هشت متر دارد و گنبد خانه در وسط آن قرار گرفته تشکیل شده است.
این جاذبه گردشگری که در ۱۰ کیلومتری جنوب غربی باشت قرار دارد به دلیل فاصله کوتاه تا شهرباشت، طبیعت بکر، آب و هوای دلپذیر، نزدیکی به آستانه مقدس امامزاده محمد (ع) سرابیز با زیرساختهای گردشگری یکی از محبوبترین جاذبههای طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد در فصل بهار محسوب میشود.
بهدلیل نبودن زمین تاکنون زیرساختهای گردشگری در منطقه کلگه امیرشیخی ایجاد نشده است اما شمار زیادی از مسافران با برپایی چادر از طبیعت کم نظیر این منطقه استفاده میکنند.
سوغاتیها
خوراکیهایی مانند کشک، قرهقورت، روغن حیوانی، عسل، گیاهان دارویی و خوراکی خشکشده مانند لیموخشک از مهمترین سوغاتیهای این روستای گردشگرپذیراست.
دستبافتهها و صنایعدستی مانند گلیم، جاجیم سبدهایی که بهصورت حصیری در اندازههای مختلف تهیه میشود از دیگر سوغاتیهای این منطقه است.
آواها و نواها
صدای دانشین لالایی زنان این روستا و نوای دلکش نی، اشعار شاد با نام یاریار، نواهای غمگین موسوم به غمنامه و اشعار جذابی که روستائیان در هنگام برداشت محصول همخوانی میکنند از جاذبههای مردم شناسی است که سفر به کلگه امیرشیخی را منحصر به فرد میکند.
غذاهای محلی
دنگو
آش دنگو از غذاهای محلی این روستاست که ازحبوباتی مانندعدس، لوبیا چشم بلبلی، ماش، نخود، گندم، ادویه، زردچوبه و نمک درست میشود.
شله لیزک
برای تهیه این غذا لیزک که نوعی گیاه کوهی است را به صورت سبزی پلو تهیه و با قارچ سرخ شده آن را تزیین میکنند.
* گزارش از محمد احمدی
انتهای پیام/