ارغوان‌بافی، تلفیقی از ذوق و هنر صنعتگران کردستانی

صنایع‌دستی ساکنان منطقه هورامان کردستان، جلوه هنرمندی مردمان اصیل این خطه است، که در هر جایی از آن قدم بگذارید و به هر روستایی که سفر کنی این هنر را لمس خواهید کرد.

"ارغوان‌" یکی از قدیمی‌ترین محصولات صنایع‌دستی مناطق کرد‌نشین بوده که  خاستگاه آن روستای دیوزناو در شهرستان سروآباد است.

دیوزناو روستایی با قدمتی هزاران ساله، مابین رودخانه سیروان و کوه شاهو واقع شده است و مردمان خونگرم، ساده و صمیمی این روستا از طبیعت الهام گرفته و با مصالح و مواد اطراف محل زندگی خویش به بافتن و ساختن وسایل مورد نیاز اقدام می‌کنند.

این روستا در سال ۱۳۹۹  به‌عنوان روستای ملی ارغوان‌بافی ثبت شد.

ارغوان نام درختچه‌ای است که بیشتر از ۱۲ متر قد نمی‌کشد، به راحتی با ناملایمات آب و هوایی می‌سازد و گرما و خشکی را تحمل می‌کند.

استادکاران و هنرمندان شاخه‌های این درختچه را که بسیار نرم و منعطف هستند، در طبیعت کوهستانی تهیه کرده و در آب خیس می کنند تا انعطاف آنها بیشتر شود و سپس اقدام به بافتن تار و پود سبدها و ظروف حصیری می‌کنند.

آن‌چه این صنعت را به رونق و پویایی رسانده، تلاش خود هنرمندان اصیل این دیار و حمایت مسئولان مربوطه

است که بر اساس ذوق و علاقه این حرفه را در خانواده‌ها ترویج می‌دهد.

بر این اساس، ثبت ملی روستای دیوزناو به‌عنوان روستای ملی ارغوان‌بافی باعث شده است، بخش قابل توجهی از مردم این منطقه به این حرفه روی آورند و برای خود یک درآمد پایدار ایجاد کنند.

روستای دیوزناو در جنوب غربی استان کردستان و در منطقه هورامانات شهر سروآباد با فاصله ۴۵ کیلومتری از مرکز این شهرستان واقع شده است.

انتهای پیام/

کد خبر 14010323150528

برچسب‌ها