بهگزارش میراثآریا، شهر دبی برای اولین بار در منطقه خاورمیانه، شمال آفریقا و جنوب آسیا میزبان این مجمع جهانی خواهد بود. پرچم ایکوم، علامت نمادینی که به کمیته سازماندهی کنفرانس عمومی بعدی ایکوم سپرده شده بود، به طور رسمی در طول مجمع ۲۰۲۲ که در پراگ برگزار شد، به دبی منتقل شد.
یک هیئت اماراتی به رهبری شیخه لطیفه بنت محمد بن راشد آل مکتوم، رئیس اداره فرهنگ و هنر دبی و عضو شورای دبی در این کنفرانس شرکت کرد.
شیخه لطیفه گفت: «دبی رسما سفر خود را برای میزبانی کنفرانس عمومی آتی ایکوم در سال ۲۰۲۵ آغاز کرده است. این یک لحظه فوقالعاده تاریخی برای دبی است، زیرا شهر ما به اولین شهر در منطقه MENASA تبدیل شده است که میزبان ایکوم خواهد بود.»
او ادامه داد: «برنده شدن در مناقصه میزبانی ایکوم بدون حمایت رهبری خردمندانه ما و تلاش همه نهادهای فرهنگی و شرکای ما در دبی و امارات طی سالهای گذشته برای توسعه و غنیسازی پیشنهادات فرهنگی ما به عنوان یک ملت و به عنوان یک کشور امکانپذیر نبود.»
رئیس اداره فرهنگ و هنر دبی گفت: «دبی در مدت نسبتاً کوتاهی به دستاوردهای فرهنگی چشمگیری دست یافته است و ما همچنان به تلاش خود برای قرار دادن شهرمان در خط مقدم قطبهای فرهنگی جهانی ادامه خواهیم داد. ما مشتاقانه منتظر میزبانی این گردهمایی فرهنگی تأثیرگذار متخصصان برجسته بین المللی موزه هستیم.»
این پلتفرم جهانی به عنوان فرصتی برای بحث در مورد آینده موزهها و بررسی بهترین شیوهها و رویکردها برای حفاظت و ترویج میراث فرهنگی ملموس و ناملموس شناخته میشود. دوبی میزبان بیست و هفتمین دوره کنفرانس این پلتفرم با موضوع «آینده موزهها در جوامعی که به سرعت در حال تغییر هستند» خواهد بود.
پرچم ایکوم به رشاد بوخاش، نماینده ایکوم امارات، و سپس هالا بدری، مدیرکل اداره فرهنگ و هنر دبی، تحویل داده شد. امارات متحده عربی به موزهها بهعنوان مراکزی حیاتی برای تبادل دانش و گفتوگوی فرهنگی اهمیت زیادی میدهد و معتقد است فرهنگ باید برای همه در همه جا قابل دسترسی باشد.
مریم مظفر اهلی، مدیر پروژه در بخش موزهها در اداره فرهنگ و هنر دبی، برنامههای دبی برای میزبانی ایکوم در سال ۲۰۲۵ را به صورت خلاصه بیان کرد. او گفت: «با میزبانی کنفرانس عمومی ایکوم در سال ۲۰۲۵، ما نه تنها رویدادی را برگزار خواهیم کرد که به مسائل تغییر، بازیابی، فراگیری، شفافیت و پایداری برای بخش موزه میپردازد، بلکه آنها را در مقیاس وسیعتری نیز متجلی خواهیم کرد.»
اهلی افزود: «امارات حدود ۵۵ موزه دولتی و حدود ۱۱۵ موزه خصوصی از جمله نمادهای فرهنگی مانند موزه اتحاد، موزه تمدن اسلامی شارجه، قصرالحسن، لوور ابوظبی و موزه آتی گوگنهایم دارد.»
انتهای پیام/