به گزارش خبرگزاری میراث آریا، جشن زیتون استان قزوین طی سال های متمادی به صورت سنتی در مناطق مختلف استان برپا شده است، همزمان با آغاز برداشت محصول زیتون از باغ های منطقه طارم سفلی در روستای «آلتین کش» به صورت نمادین برگزار و با استقبال گردشگران مواجه می شود.
در این جشن علاوه بر معرفی جاذبه های گردشگری، محصولات کشاورزی، صنایع دستی و هنرهای سنتی منطقه به گردشگران برنامه هایی از جمله اجرای موسیقی و آواهای محلی و برپایی بازارچه محلی نیز برگزار میشود.
منطقه طارم سفلی یکی از قطب های زیتون خیز در سطح کشور است و هدف از اجرای این جشن فراهم کردن زمینه ترغیب کشاورزان برای توسعه باغ های زیتون و نیز شناساندن این محصول به گردشگران است.
تنوع قومیت ها، اقلیم و آب و هوا در استان قزوین باعث گوناگونی آداب و رسوم در هر منطقه برای برگزاری جشن ها و شادی ها شده است که برگزاری جشن شکرگزاری زیتون از آن جمله است.
قزوین دارای 64 هزار هکتار زمین زراعی و 30 هزار هکتار باغ است که از این سطح 8 هزار هکتار زمین زراعی و 8 هزار باغ در منطقه طارم سفلی واقع شده که 7 هزار و 150 هکتار باغ زیتون در این منطقه وجود دارد.طارم سفلی در تولید زیتون رتبه دوم کشور را داراست و در تولید محصولاتی از جمله ذغال اخته، فندق، گیلاس و... رتبه های بالایی را به خود اختصاص داده است.
همچنین روستای آلتین کش با 500 خانوار جمعیت دارای800 هکتار باغ زیتون بوده که سالانه بیش از 19 هزار تن زیتون از باغ های این روستا و دیگر باغ های استان برداشت می شود. در بخش صنایع تبدیلی زیتون نیز 5 کارخانه فعال با 2 هزار و 480 تن ظرفیت فعال هستند و بیش از 600 واحد سنتی تولید کنسرو زیتون در منطقه دایر است.
منطقه زیبا و گردشگری طارم سفلی به لحاظ جغرافیایی در کنار دو رودخانه قزل اوزن و شاهرود و در موقعیت بسیار مناسبی به لحاظ کشاورزی واقع است.
انتهای پیام/