شیراز می‌تواند صادرکننده نمونه صنایع‌دستی باشد

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: «شیراز می‌تواند صادرکننده نمونه صنایع‌دستی باشد.»

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس، مریم جلالی عصر چهارشنبه  ۱۸ آبان در شورای عالی توسعه گردشگری استان فارس در شیراز بیان کرد: «گستره و تنوع صنایع‌دستی در شیراز و استان فارس آنقدر زیاد است که تکالیف این شهر و این استان را در این زمینه دوچندان می‌کند.»

او اضافه کرد: « وقتی قرار است شورای عالی جهانی صنایع‌دستی شکل بگیرد همه باید یک برون‌داد فوق‌العاده از آنچه که یک لوح است و تقدیم به شیراز شده داشته باشیم و باید از این قابلیت استفاده کنیم.»

جلالی با بیان اینکه تقویت توجه به صنایع‌دستی استراتژی وزارتخانه است، به افتتاح دبیرخانه شهر جهانی اشاره کرد و گفت:« استان فارس ۲ شهر جهانی شیراز و آباده را دارد، ما ۱۴ شهر و روستای جهانی داریم؛ در واقع از سه شهر و ۱۱ روستای جهانی بهره می‌بریم.»

او با تأکید بر اینکه شیراز شهر صنایع‌دستی است، گفت: «شیراز تمام مرجعیت صنایع‌دستی را دارد و باید از این قابلیت استفاده کند؛  باید این مدرک زمینه‌سازی برای درون‌زا بودن و برون‌گرا بودن باشد. این در حالی است که عنوان جهانی شدن شهر شیراز و آباده در طی سال‌ها جنبه تزئینی پیدا کرده است. مانند همان عنوان صنایع‌‌دستی که در ویترین‌هاست و در سبد مصرف سبک زندگی گُم‌ شده است. لذا هر کس مسئولیتی دارد باید دین خود را برای جهانی شدن شهر شیراز و سایر شهرها ادا کند.»

معاون صنایع‌دستی کشور بیان کرد: «ما قرار است شرایطی فراهم کنیم که در هر نقطه شیراز، نمایی از صنایع‌دستی دیده شود؛ آیا المان‌های شهری نشانی از شهر جهانی صنایع‌دستی دارد؟ آیا آن طرح‌واره‌هایی که در خاتم به کار می‌رود در نما و چیدمان شهری دیده می‌شود؟ آیا گردشگران که کالبدهای بی‌جان را می‌بینند خاطره‌ای را که با خود می‌برند، خاطره قصه داری است؟»

جلالی با بیان اینکه در حال حاضر با جنگ روایت‌ها روبه رو هستیم، گفت: «یک دوره تجهیزات و اطلاعات سرمایه محسوب می‌شدند اما هم‌اکنون روایت است که سرمایه محسوب می‌شود. این در حالیست که کوچه کوچه شهر شیراز پر از روایت و قصه‌هاست که این روایت‌ها را باید بازخوانی کرد و فروخت. »

او اضافه کرد: «ما باید بتوانیم قصه‌ها را تبدیل به ارزش افزوده کنیم و آنها را در زنجیره تامین فراهم کنیم، جهانی بودن و نمونه بودن شیراز در جهان باید برون داد داشته باشد. اگر مثلث طلایی شیراز،اصفهان و یزد در حوزه گردشگری وجود دارد، خاطره سازی و بنیاد اقتصادی این مثلث گردشگری را صنایع‌دستی و هنرهای سنتی می‌سازد. »

جلالی گفت: «ما وظیفه حفظ و احیای صنایع‌دستی و هنرهای سنتی را داریم، باید در صنایع‌دستی ارزآوری کنیم. گلیم فیروز آباد را می‌توان با ارزی معادل چند بشکه نفت عوض کرد. خاتم می‌تواند ارزآوری بیشتر از نفت داشته باشد.»

او با اشاره به اینکه شیراز می‌تواند صادرکننده نمونه صنایع‌دستی باشد، گفت: «سنگ دفاعی شبیخون فرهنگی هم که رهبر معظم انقلاب از آن یاد می‌کنند صنایع‌دستی است.»

جلالی با بیان اینکه  هویت شهری  را باید به سمت رویکردی سوق دهیم که صنایع‌دستی در آن دیده شود، گفت: «در دنیا معادل‌هایی داریم که می‌شود بررسی کرد. »

او گفت: «صنایع‌دستی می‌تواند پیشران گردشگری باشد، البته ادبیات تکریم هنرمندان هم باید حفظ شود. تولید پرتیراژ جای خود را دارد و حفظ اصالت و تکریم هنرمندان هم جای خود دارد. ما باید یک بسته کامل فرهنگی از آداب و رسوم، میراث ناملموس و غذا گرفته تا گردشگری تعریف کنیم. »

جلالی گفت: «روزگاری گردشگری تاریخی و فرهنگی، طبیعی مورد توجه بود اما در حال حاضر  گردشگری تجربه محور پول‌سازترین تجربه است. بدون تردید همگرایی که در استانداری، شهرداری و ادارات کل مختلف ایجاد شود می‌تواند شیراز را برای شهر جهانی بودن آماده کند؛ حدود ۴۸ شهر جهانی در دنیا وجود دارد که ۱۱ شهر آن در ایران است.»

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با بیان اینکه خوشه‌های اقتصادی در حال شکل‌گیری است، گفت: «بر اساس تفاهم‌نامه‌ای که در دستور کار است مقرر شده یک اتاق در هر هتل به عنوان اتاق ایران در قالب معرفی صنایع‌دستی تعریف شود.»

 

 

انتهای پیام/

کد خبر 14010819143188

برچسب‌ها