دولت سیزدهم به دنبال ایجاد موازنه در ارتباطات بین‌المللی و فرهنگی است

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به سفر گروهی از هنرمندان به تاجیکستان گفت: ایجاد موازنه در ارتباطات بین‌المللی و فرهنگی با دیگر کشورها به ویژه همسایگان یکی از تغییراتی است که امروز شاهد آن در سیاست‌های خارجی دولت سیزدهم هستیم.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از ایرنا، حجت الاسلام مجید نصیرایی اظهار کرد: موضوع ارتباطات با سایر کشورها در حوزه‌های مختلف از چند زاویه قابل بررسی است. چون این ارتباطات موجب پیشبرد اهداف نظام اسلامی است که رویکردهای فرهنگی و مبنایی دارد. به عبارت دیگر این ارتباطات از جهتی فرهنگ اصیل ایرانی را زنده نگه می‌دارد و از طرف دیگر می‌توان در همه موضوع ها به گفت وگو پرداخت که باعث عمیق شدن روابط ایران با دیگر کشورها می‌شود.

امروز شاهد شروع یک تغییر در سیاست‌های خارجی هستیم که به سمت ایجاد یک موازنه در ارتباطات بین‌المللی حرکت می کند.

او از رویکرد دولت سیزدهم در این زمینه تجلیل کرد و گفت: مجلس شورای اسلامی و قوه قضاییه نیز قرار است با این رویکرد دولت آیت‌الله رئیسی منافع ملت را پیگیری کرده و مماشاتی نداشته باشند و نکته مهم این است که در تاریخ ۴۳ ساله انقلاب اسلامی شاهد بوده ایم که هر جا به دور از افراط و تفریط عمل کرده و به فرامین امامین انقلاب پایبند بوده ایم، توانسته ایم موفقیت کسب کرده و بر مشکلات و تحریم‌ها فائق آییم و رضایت عمومی مردم را به دست آوریم. مثلا در حوزه‌های نظامی، امنیتی، علمی و فناوری‌های هوافضا، نانو و سایر موارد موفق بوده ایم ولی هرجایی که مدیران نهادها و سیاستگذاران نظام دقت نداشته اند، از مسیر انقلاب فاصله گرفته و دچار مشکلات شدیم و خسارت هم داده‌ایم.

عضو فراکسیون روحانیون مجلس شورای اسلامی بر حفظ فرهنگ ایرانی و اسلامی در راستای تامین منافع مردم ایران تاکید کرد و گفت: دولت‌های قبل نسبت به اینگونه ارتباطات بی توجه بودند و آرمان‌های خود را در نگاه به غرب می‌دیدند درحالی که ما ظرفیت‌های بسیاری در کشور داریم که در این راستا به خوبی از آن‌ها استفاده نشده است ولی امروز شاهد شروع یک تغییر در سیاست‌های خارجی هستیم که به سمت ایجاد یک موازنه در ارتباطات بین‌المللی حرکت می‌کند تا روابط با همسایگان و سایر کشورها به جز آمریکا و رژیم صهیونیستی را تقویت کند.

به گفته نصیرایی نکات مشترک فراوان فرهنگی، تاریخی و زبان فارسی بخشی از ظرفیت‌های کشورمان است که می‌توان با تکیه بر این نکات مشترک به خوبی با دیگر کشورها ارتباط برقرار کرد که تاجیکستان یکی از فرصت های بزرگ در این مسیر است. چون فرهنگ، تاریخ و زبان مشترک با هم داریم و مردم این کشور نیز علاقه فراوانی به فرهنگ و مفاخر ادبی ایران دارند و حتی مفاخر ادبی را جزو بزرگان خود می‌دانند.

نکات مشترک فراوان فرهنگی، تاریخی و زبان فارسی بخشی از ظرفیت‌های کشورمان است که می‌توان با تکیه بر این نکات مشترک به خوبی با دیگر کشورها ارتباط برقرار کرد.

نماینده مردم چهار شهرستان غرب خراسان جنوبی گفت: از سال ۹۴ کمترین ارتباط را با کشور تاجیکستان داشتیم ولی به دنبال سفر آیت‌الله رئیسی به این کشور شاهد سرعت گرفتن ارتباطات و گسترش روابط و رفت و آمدها در بخش‌های اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی هستیم؛ به‌گونه‌ای که نخبگان، اندیشمندان و هنرمندان علاقه‌مند به ارتباط بیشتر با مردم کشور ما هستند و امروز این ظرفیت در دستور کار دولت قرار گرفته و به خوبی پیگیر این موضوع هستند.

او تاکید کرد: هفته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تاجیکستان فرصت خوبی شد تا مسئولان فرهنگی دو کشور  به ویژه در دیدارهای مختلف در زمینه‌های علمی، هنری مانند شعر و موسیقی به ارائه و تبادل نظر بپردازند. حضور هنرمندان ایرانی در هفته گذشته مورد استقبال و توجه افکار عمومی و همچنین رسانه‌های تاجیکستان قرار گرفت.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: این نگاه خوب دولت به ویژه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی باعث می‌شود تا بتوانیم ارتباطات گسترده‌ای با هنرمندان و اندیشمندان تاجیکستان داشته باشیم و امیدواریم همین تعاملات و ارتباطات با سایر کشورها نیز دنبال شود.

انتهای پیام/

کد خبر 14010828622501

برچسب‌ها