بیله‌سوار آماده حضور سرمایه‌گذاران گردشگری سلامت/ لزوم راه‌اندازی هتل بیمارستان یا کلینیک تخصصی برای جذب گردشگران

تردد روزانه سه هزار و 500 نفر از مرز بیله‌سوار آماری است که پیش از شیوع کرونا ثبت شده است، این در حالی است که اکثریت مسافران آذری با هدف درمان به استان اردبیل سفر می‌کردند. ظرفیت بزرگی که با ورود سرمایه‌گذاران می‌تواند دوباره رونق بگیرد.

خبرگزاری میراث آریا: بهره‌گیری از ظرفیت گردشگری سلامت می‌تواند کارکردی چندجانبه برای کشور داشته باشد، این نوع از گردشگری هم ورود مسافر به داخل کشور را افزایش می‌دهد که در پی آن رونق اقتصادی و اشتغالزایی می‌تواند اتفاق بیفتد و هم با توجه به گسترش مراودات با کشورهای همسایه می‌تواند به تحکیم روابط منجر شود.

تا قبل از شیوع کرونا، روزانه تعداد زیادی از شهروندان جمهوری آذربایجان با مراجعه به مراکز درمانی استان اردبیل از ظرفیت‌ها و زیرساخت‌های درمانی این استان استفاده می‌کردند. در آن مقطع، طبق آمار موجود روزانه سه هزار و 500 نفر و سالانه بالغ بر یک میلیون نفر تنها از پایانه مرزی بیله‌سوار وارد استان اردبیل می‌شدند و پس از دریافت خدمات و استفاده از امکانات و زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی لازم، به کشور خود مراجعت می‌کردند.

همچنین تعدادی از مسافران آذربایجانی نیز دروازه مرزی آستارا را برای ورود انتخاب می‌کردند که در نهایت مقصد آنها اردبیل بود و نزدیک بودن اردبیل دلیل مهمی در این انتخاب بود. اما با گذر زمان و شیوع کرونا و توقف تردد در مرز، حضور گردشگران و متقاضیان دریافت خدمات بهداشتی و درمانی خارجی که اغلب شهروندان جمهوری آذربایجان بودند، کاهش یافت. این برهه که حدود دو سال به طول انجامید صنعت گردشگری را با چالش مهمی روبرو کرد و بسیاری از سرمایه‌گذاری‌ها به ویژه در حوزه توریسم سلامت با خطر جدی مواجه شدند.

با این حال مهار کرونا این چشم انداز را ایجاد کرده است که در صورت فراهم شدن شرایط این بخش از اقتصاد استان اردبیل بار دیگر شاهد رشد و رونق شود. با وجود این احتمال، ایجاد و راه‌اندازی زیرساخت‌های مورد نیاز همواره یکی از موضوعاتی بوده که اهمیت اساسی در جذب گردشگر سلامت دارد و همیشه مورد توجه مسئولین استانی بوده است. به نظر می‌رسد که یکی از راه‌های جذب گردشگر سلامت در استان اردبیل، ایجاد زیرساخت‌های این نوع از گردشگری در نزدیکی مرز و البته فراهم کردن زیرساخت‌های حمل و نقل به مرکز استان باشد.

در همین زمینه صاحبعلی اصغری فرماندار شهرستان بیله‌سوار با اشاره به ظرفیت‌های بی‌بدیل شهرستان مرزی بیله‌سوار در توسعه گردشگری سلامت در استان اردبیل می‌گوید: هرگونه سرمایه‌گذاری در زمینه توریسم سلامت در این شهرستان سودآور بوده و در بازه زمانی کوتاهی سرمایه صرف شده جبران و سودآور خواهد شد که این موضوع امنیت سرمایه‌گذاری در این حوزه را تامین کند.

با توجه به مشکلاتی که اقتصاد کشور با آن مواجه است، در شرایط کنونی سرمایه‌گذاری و ایجاد زیرساخت‌های بخش بهداشت و درمان نیازمند توجه بیشتر نهادها و بنگاه‌های اقتصادی است که سرمایه لازم را دارند و می‌توانند این زیرساخت‌ها را ایجاد کرده و در بازه زمانی کوتاهی شاهد بازگشت سرمایه خود باشند. در حالی که این نوع سرمایه‌گذاری‌ها نوعی کمک به منطقه نیز محسوب می‌شود، به طوری که موجب ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی در منطقه می‌شود.

\"\"

سیدعلیرضا حسینی طباطبایی مدیر هلدینگ گردشگری تامین اجتماعی (هکتا) در سفر به شهرستان مرزی بیله‌سوار از ظرفیت‌های اقامتی، بهداشتی و درمانی منطقه بازدید و شرایط را برای سرمایه گذاری این هلدینگ در مرز بیله‌سوار بررسی کرد. طباطبایی در این سفر از بازارچه مرزی بیله‌سوار، مراکز اقامتی در حال استفاده و مراکز اقامتی در حال ساخت این منطقه بازدید کرده و ظرفیت‌های گردشگری منطقه را بررسی کرد. در این بازدید، راه‌اندازی هتل بیمارستان یا کلینیک تخصصی برای جذب گردشگران از جمله برنامه‌های هلدینگ گردشگری تامین اجتماعی اعلام شد.

فرماندار شهرستان بیله‌سوار با اشاره به استقبال مدیر هلدینگ گردشگری تامین اجتماعی و ارزیابی مطلوب وی از امکانات و شرایط شهرستان بیله‌سوار، گفت: بیله‌سوار ظرفیت‌های خوبی در توریسم سلامت دارد اما به دلیل کمبود زیرساخت‌های مورد نیاز، امکان استفاده از این توانمندی‌ها را ندارد و ما آمادگی داریم این ظرفیت‌ها را در اختیار سرمایه‌گذاران قرار دهیم.

اصغری یکی از راه‌های جذب توریسم را ارائه خدمات درمانی مطلوب به متقاضیان ذکر کرد و افزود: هکتا می‌تواند از این ظرفیت استفاده کرده و ضمن استفاده از زیرساخت‌های موجود برای توسعه این بخش هم اقدام کرده و خلاء موجود را پر کند.

او اضافه کرد: البته تلاش شده از محل مصوبات سفر استانی رئیس جمهور برای آماده‌سازی مراکز بهداشتی و تامین تجهیزات بیمارستانی استفاده شود اما در عین حال کاستی‌ها و خلاهای زیادی به ویژه در زمینه نیروی متخصص انسانی وجود دارد و پیگیر رفع این خلاها هستیم.

به گفته فرماندار بیله‌سوار، پایانه مرزی بیله‌سوار محل رجوع اصلی گردشگران است که باید زیرساخت‌های لازم در این پایانه هم فراهم شود. شهرستان مرزی بیله‌سوار در صورت ایجاد زیرساخت‌های درمانی می‌تواند به قطب توریسم سلامت تبدیل شود چرا که این شهرستان مسافت کمی با شهرهای جمهوری آذربایجان دارد و با توجه به اینکه قبل از شیوع کرونا روزانه حدود سه هزار و 500 نفر از این پایانه مرزی تردد می‌کردند، ظرفیت کم نظیری برای رونق این نوع از گردشگری در شمال استان اردبیل محسوب می‌شود.

علاوه بر این، زبان و فرهنگ مشترک عوامل دیگری هستند که جذب گردشگر به ویژه گردشگر سلامت از کشور آذربایجان را تسهیل می‌کنند. مردم استان اردبیل به ویژه شهرستان بیله‌سوار از لحاظ گویش اشتراکات بیشتری با مردم جمهوری آذربایجان دارند و این امر در کنار مسافت کوتاه، می‌تواند نقش موثری در جذب بیشتر گردشگران از کشور همسایه داشته باشد.

اصغری با تاکید بر حمایت از سرمایه‌گذاران و اهتمام دولت در این زمینه گفت: از تمام سرمایه‌گذارانی که در تامین و تکمیل زیرساخت گردشگری و توریسم سلامت فعال هستند، دعوت می‌کنیم که در این شهرستان سرمایه‌گذاری کنند و حمایت‌های لازم از سرمایه‌گذاران این حوزه انجام می‌شود.

به گفته فرماندار بیله‌سوار، این مسائل در کنار راه‌اندازی منطقه آزاد تجاری و پیگیری دستگاه دیپلماسی برای بازگشایی کامل مرز و شروع سفر عادی اتباع دو کشور، هرگونه سرمایه‌گذاری در بخش توسعه زیرساخت‌های گردشگری بیله‌سوار را یک سرمایه‌گذاری مطمئن و سودآور خواهد کرد.

دروازه مرزی بیله‌سوار سال‌ها محل تردد مسافرین آذربایجانی بوده است و جمعیت آن سوی مرز همواره خاطره خوشی از کیفیت و هزینه خدمات درمانی ارائه شده در استان اردبیل دارند و همین امر، تبلیغ موثری برای گردشگری سلامت استان است و در صورت ایجاد ظرفیت‌ها، به بهترین نحو از این ظرفیت استقبال خواهد شد.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

کد خبر 14011004292332

برچسب‌ها