فرهنگ و اقتصاد کشور به یکدیگر گره خورده است/ رسالت فرهنگی آثار صنایع‌دستی را به گوش مخاطبان برسانیم/ ضرورت نگاه اقتصادی به حوزه صنایع‌دستی

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: فرهنگ و اقتصاد به یکدیگر گره خورده اند و همان گونه که اقتصاد می تواند پشتوانه انجام برنامه های فرهنگی باشد، مجموعه فرهنگ هم کوله باری از اقتصاد را به دوش می کشد.

حجت‌الاسلام سیدرضا تقوی، رئیس مجمع نمایندگان استان تهران و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با میراث‌آریا با تأکید بر این که فرهنگ باید پشتوانه مالی داشته باشد، گفت: پشتوانه و تکیه گاه مالی برای فرهنگ از آن جهت اهمیت دارد که کلیه برنامه ها و طرح های این حوزه باید با این پشتوانه اقتصادی قابلیت اجرا پیدا کند.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی همچنین افزود: همان گونه که کارها و برنامه های اقتصادی باید پیوست فرهنگی داشته باشند، طرح های فرهنگی بزرگ هم برای این که به نوعی به جریان سازی منجر شوند و به صورت مستمر ادامه داشته باشد، باید به پیوست اقتصادی مجهز باشند.

او در توضیح این که فرهنگ چگونه می تواند پشتوانه قابل اطمینانی برای اقتصاد کشور باشد، اظهار کرد: سه بخش مهم میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرکدام به صورت مجزا می توانند بخش های مختلف اقتصاد را حمایت کنند. از ایجاد اشتغال پایدار گرفته تا کسب و کارهای متنوع و ورود مسافر و ارز به کشور همگی بخشی از ثمره فرهنگ برای اقتصاد است.

این نماینده مجلس با بیان این که رونق اقتصادی می تواند از مسیر فرهنگ و بخش های مختلف آن به ظهور برسد، گفت: فرهنگ و اقتصاد به یکدیگر گره خورده اند و همان گونه که اقتصاد می تواند پشتوانه انجام برنامه های فرهنگی باشد، مجموعه فرهنگ هم کوله باری از اقتصاد را به دوش می کشد.

این نماینده مجلس با اشاره حوزه گسترده صنایع دستی کشور، اظهار کرد: صنایع دستی مجموعه ای وسیع و ارزشمند است که علاوه بر این که هنر و فرهنگ یک ملت را در قالب طرح هایی زیبا به نمایش می گذارد، می تواند به تنهایی جریانی اقتصادی برای کل مجموعه فرهنگ باشد.

حجت‌الاسلام تقوی همچنین تأکید کرد: اگر صنایع دستی را فقط امری تشریفاتی و تزئینی بدانیم و جوانب با اهمیت دیگر این حوزه را مورد توجه قرار ندهیم، نمی توانیم رسالت فرهنگی آثار صنایع دستی و پیامی را که در دل آنها پنهان شده است به گوش مخاطب برسانیم.

او با بیان این که مدیران و برنامه ریزان حوزه صنایع دستی باید نگاهی اقتصادی به این عرصه داشته باشند، گفت: تجاری سازی کالاها و آثار صنایع دستی موضوعی بسیار با اهمیت است که متولیان این حوزه برای تحقق آن باید از سایر دستگاه ها نیز کمک بگیرند.

رئیس مجمع نمایندگان استان تهران با اشاره به این که علاقه به آثار هنری و صنایع دستی در روح و روان همه انسان ها وجود دارد، افزود: این وظیفه و البته هنر متولیان کشور است که بتوانند پیام معنوی آثار گران بهای این عرصه را به گوش مخاطبان برسانند و آن را به روح و روان انسان ها نزدیک کنند.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اعتقاد برا این که متأسفانه برخی به صورت یک وجهی به حوزه صنایع دستی نگاه می کنند، ادامه داد: به جای نگاه بیرونی و تشریفاتی به صنعت هنرهای دستی باید نوعی بستر اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی را برای این حوزه ایجاد کنیم تا علیرغم معرفی آثار حوزه صنایع دستی به دنیا زمینه عرضه آنها را هم فراهم کنیم.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

کد خبر 14011202761200