بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی، سید جواد موسوی امروز پنجشنبه چهارم اسفند ماه 1401 در همایش آموزشی خدمترسانی به زائران و مسافران شهرها و روستاهای در مسیر زیارتی نوروز 1402 ویژه اعضای شورای شهر و شهرداران و دهیاران با بیان این مطلب افزود: سالانه بیش از 30 میلیون زائر به مشهد مراجعه میکنند که تردد حدود 85 درصد این افراد با وسیله نقلیه شخصی از جاده است.
دبیر ستاد اجرایی خدمات سفر خراسان رضوی ادامه داد: این که در شهرها و روستاهای مسیر، زائران توقف کنند و از حضور آنها بهرهمند شویم هنر دهیاران، شهرداران و اعضای شورای اسلامی شهرها و روستاها در برنامهریزی برای اجرای برنامههای فرهنگی و اقتصادی است.
او اظهار کرد: توقف و ماندگاری زائران در روستاها و شهرهای در مسیر مشهد به پویایی اقتصادی کمک و از حوادث جادهای که به دلیل خستگی و خواب آلودگی رانندگان است، پیشگیری میکند.
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی تصریح کرد: آیین نوروزگاه و نمایشگاههای صنایعدستی، سوغات و محصولات کشاورزی در شهرها و روستاهای مسیر منتهی به مشهد برگزار شود.
او یادآور شد: پس از امضای تفاهمنامهای با جهاد دانشگاهی خراسان رضوی مطالعاتی در زمینه شناسایی مسیرهای تاریخی، فرهنگی، گردشگری و جاذبههای این مسیرها انجام شده که میتواند مبنای توسعه گردشگری در استان باشد.
همچنین یوسف بیدخوری مسئول کمیته اسکان و رفاه ستاد اجرایی خدمات سفر خراسان رضوی و معاون گردشگری اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی در این همایش با اشاره به ظرفیت 150 اقامتگاه بومگردی در شهرستانهای خراسان رضوی اظهار کرد: بعد از گذشت دوسال از آغاز پاندمی کرونا امسال با افزایش کم سابقه تعداد زائران مواجه خواهیم بود.
او با اشاره به تمهیدات در نظر گرفته شده برای اسکان زائران در نوروز 1402 گفت: فضاهایی ماننند زائر شهر رضوی، حسینیهها و بقاع متبرکه، مدارس، سالنهای ورزشی، فضاهای اضطراری در اختیار شهرداری مشهد، امور مساجد و فضاهای اردوگاهی سپاه، ظرفیت ادارات و ... در حالت آماده باش قرار گرفتهاند هر چند مانند دهه آخر صفر ممکن است برخی از این فضاها مورد استفاده قرار نگیرد اما پیشبینی لازم انجام شده است.
بیدخوری به تفاوت مسافران در استان خراسان رضوی با دیگر استانهای کشور اشاره کرد و افزود: این استان با محوریت زیارت شناخته میشود و نیمی از زائران خارجی ورودی به کشور برای زیارت آقا علی بنموسی الرضا(ع) وارد ایران میشوند.
او با اشاره به برخی برنامههای اداره کل برای توسعه گردشگری در شهرستانهای خراسان رضوی گفت: اقتصاد گردشگری زمانی فعال میشود که خدمات اقامت و پذیرایی انجام شود، ما نیز تلاش میکنیم زمینه ایجاد مراکز اقامتی و پذیرایی را مبتنی بر ظرفیتهای گردشگری در شهرستانها فراهم کنیم.
همچنین محمدعلی توسلی سرپرست ادارهکل هماهنگی امور رفاهی زائران استانداری خراسان رضوی در این همایش گفت: شهرداران، دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی شهرها و روستاهای مسیر، در خط مقدم خدمترسانی به زائران قرار دارند.
او ادامه داد: 65 روستا در حاشیه جادههای مواصلاتی قرار دارند که ظرفیت استفاده از تردد و حضور زائران برای آنها وجود دارد.
توسلی به اجرای برنامههای فرهنگی و هنری شاد در یکی از استانهای دیگر طی ایام نوروز اشاره کرد و گفت: ایجاد این ایستگاهها و توقفگاهها میتواند ظرفیتهای روستاها را معرفی کند به گونهای که انعکاس جهانی داشته باشد.
سرپرست ادارهکل هماهنگی امور رفاهی زائران استانداری خراسان رضوی بر ضرورت اطلاعرسانی از اقدامات و برنامههای فرهنگی و خدماتی برای زائران تاکید کرد.
همچنین سیدحسن حسینی نماینده ادارهکل دفتر امور شهری استانداری خراسان رضوی نکاتی در خصوی خدمترسانی شهرداریهای در مسیر به زائران را مطرح کرد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/