بهگزارش میراثآریا بهنقل از ایرنا، مریم جلالی روز دوشنبه 8 اسفند 1401 در جریان بازدید ارزیابان شورای جهانی صنایع دستی از موزه رشتی دوزی در رشت، افزود: در حال تدوین سند ملی صنایعدستی هستیم؛ اقتضائات و اقدامات مربوطه احصا شده و با توجه به سیاست انسجام بخشی بین سه بخش یادشده سال نو، سال ارتقای زنجیره ارزش و تخصیص تسهیلات برای تولید و خرید صنایعدستی است.
او با بیان اینکه در حال انجام اقداماتی برای رفع موانع صادرات هستیم، اظهار کرد: امیدواریم در تصویب بودجه توجه ویژهای به صنایعدستی شود تا بتوانیم صادرات درخوری داشته باشیم زیرا مشتری در آن سوی مرزها بهشدت تشنه صنایعدستی بهویژه دست آفریدههای مرتبط با حوزه مد و لباس است.
جلالی تصریح کرد: باید موانع ارسال کالا برطرف شود و نخستین گام در این راستا رفع پیمان سپاری ارزی برای صادرکنندگان صنایعدستی است یعنی مشوقهایی که باعث میشود صادرات صنایعدستی یک کنش خردمندانه و سودآور باشد، این اتفاق رخ داده و توسط هیات دولت مصوب و ابلاغ شده است.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی کشور افزود: توجه جهان به سوی صنایع دستی کشور جلب شده و ما باید موانع را یکی پس از دیگری برطرف کنیم؛ از سوی دیگر تولیدکنندگان ما به رویکرد جهانی توجه دارند و ما بهعنوان دولت باید تسهیلگر ارتباط بین تولید کننده و مشتری در آن سوی مرزها باشیم.
جلالی در خصوص پروندههای ثبت شده در شورای جهانی صنایعدستی گفت: در ایران ۲ شهر جهانی صنایعدستی یعنی اصفهان و شیراز و امروز رشت با توجه به اقلیم متفاوت آن و نوع کاربری خاص صنایع دستی مورد توجه ارزیابان شورای عالی قرار گرفته و مایل به بازدید شدند که اگر به نتیجه قطعی برسند رشت به عنوان سومین شهر جهانی صنایع دستی ثبت میشود.
او اضافه کرد: باید بهعنوان دولت، تسهیلگر ارتباط بین تولیدکننده و مشتری در آن سوی مرزها باشیم و گیلان بعنوان حلقه اتصال به اروپا و اوراسیا برای ما یک ویژگی خاص دارد و امیدواریم بتوانیم با همکاری منطقه آزاد در حوزه صادرات به این مناطق در حوزه صنایعدستی گامهای موثری برداریم.
او بحث صادرات صنایعدستی را وابسته به یک سری معادلات پولی و تصمیمات بین المللی و ایجاد شاخصهای بینالمللی در محصولات دانست و تاکید کرد: باید در تولیداتمان کیفیت، بستهبندی و استانداردها را مطابق شاخصهای جهانی ارتقا دهیم و راههایی پیدا کنیم که تولیدات به آن سوی مرزها درست ارسال شده و سلیقه مشتری جهانی را در برگیرد.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی ادامه داد: ثبتهای جهانی و ملی انگیزهای برای اتصال صنایع دستی به حوزه توسعه است و ما بر این باوریم که این حرکتهای نمادین باعث میشود که توجه سیاستگذاران نسبت به صنایع دستی جلب شود و بهعنوان یک حلقه مفقوده در پیشرفت و رونق اقتصادی کارا باشد.
جلالی گفت: ثبتهای جهانی باعث میشود که سازمانهای بین المللی و توجه عمومی نسبت به قابلیتها و ظرفیتهای صنایع دستی در ایجاد اشتغال، درآمد پایدار و معیشت هویت محور جلب شود و ما بتوانیم بهعنوان پیشرانی برای پیشرفت از صنایع دستی استفاده کنیم.
جلالی اضافه کرد: عاملیت زنان در حوزه صنایع دستی برای ارزیابان شورای جهانی صنایعدستی شاخصه بسیار ویژهای است و خوشبختانه ۷۵ درصد تولید کنندگان صنایعدستی ما در سراسر کشور بانوان و مادران گرانقدرمان هستند.
ارزیابان شورای جهانی صنایعدستی به منظور بررسی شاخصهای رشت برای دریافت عنوان شهر جهانی صنایع دستی ظهر روز یکشنبه هفتم اسفند ماه وارد گیلان شدند و در موزه میراث روستایی گیلان ضمن بازدید، با هنرمندان هنرهای سنتی و صنایع دستی گیلان به گفتوگو نشستند و امروز دوشنبه از موزه رشتی دوزی و نمایشگاه صنایع دستی بر پا شده در حاشیه آن، بازدید کردند و سفر و حضور آنان در رشت تا فردا سه شنبه ادامه دارد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/