حفظ نام و نشان نقال لرستانی در موزه مردم‌شناسی لرستان

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌‌دستی لرستان از اختصاص یک ویترین به کتاب شاهنامه و ادوات نقالی زنده‌یاد سید مصطفی سعیدی از پیشکسوتان شاهنامه‌خوانی ایران در موزه مردم‌شناسی‌ قلعه فلک‌الافلاک خرم‌آباد خبر داد.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان لرستان، عطا حسن‌پور یکشنبه 21 اسفندماه ۱۴۰۱ در این خصوص گفت: مرحوم سید مصطفی سعیدی از پیشکسوتان نقالی لرستان و ایران بود که عنوان دکترا نیز به او داده بودند و تنها کسی بود که در زمان حیات، در فهرست ملی گنجینه‌های زنده بشری به ثبت رسید.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی افزود: زنده‌یاد مرحوم سعیدی علاوه بر شاهنامه‌خوانی، منبر می‌رفت و روضه می‌خواند اما نقالی را به عنوان حرفه اصلی در پیش گرفت و از سن ۱۱ سالگی تا ۸۳ سالگی نیز در این زمینه فعالیت داشت.

او ادامه داد: این هنرمند فقید چندین کتاب تالیف کرده بود و در نقالی نیز دارای سبک و سیاق خاص خود را داشت و چندین شاگرد را نیز در این هنر پرورش داد.

حسن‌پور با تاکید بر اینکه شاهنامه و شاهنامه‌خوانی یکی از مواریث کهن و ارزشمند ما ایرانیان است، بیان کرد: باید قدر این بزرگان را بدانیم چراکه شاهنامه یکی از مواریث مهم ما ایرانیان است و‌ اگر شاهنامه نبود، زبان فارسی را از دست می‌دادیم لذا در بحث گنجینه زنده بشری، زنده یاد سعیدی هفدهمین نقال از ایران بوده که ثبت ملی شده‌ است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی عنوان کرد: این آمادگی وجود دارد در صورت همکاری خانواده این هنرمند فقید، ابزار و ادوات نقالی شامل کتاب شاهنامه، چوب دستی و لباس‌های نقالی او را در موزه مردم‌شناسی‌ لرستان به نمایش بگذاریم.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

کد خبر 14011221309960

برچسب‌ها