بررسی فیزیکوشیمیایی سرباره‌های استان یزد به منظور رهیافتی به کانه‌های استحصالی

طرح «بررسی فیزیکوشیمیایی سرباره‌های استان یزد به منظور رهیافتی به کانه‌های استحصالی (شهرستان خاتم)» در پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی‌فرهنگی به انجام رسید.

به گزارش میراث‌آریا به نقل از روابط‌عمومی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی، امین‌الله کمالی عضو هیأت علمی پژوهشگاه و مجری طرح 22 اسفند 1401 با اعلام این خبر گفت: مطالعات زمین‌شناسی و پتروگرافی بر روی سرباره‌های قدیمی ذوب فلز در پاره‌ای موارد نشانگر وجود كانی‌های ارزشمند دیگری در رگه اصلی معدنی است.

او افزود: هجده محوطۀ ذوب فلز از طریق فراوانی سرباره‌های فلزی در شهرستان خاتم شناسایی و از این رو هجده سربارۀ فلزی به صورت تصادفی از سطح محوطه‌ها انتخاب شد.

عضو هیأت علمی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری، اظهارکرد: پس از انجام پتروگرافی مشخص شد که غالب سرباره‌های فلز آهن (کانه‌های فلزی، وستیت، مارکاسیت، هماتیت و مگنتیت) است و تنها دو مورد از آنها سرباره مس هستند.

کمالی با بیان‌اینکه محوطه‌هایی که ذوب فلز در آن‌ها انجام شده بود با توجه به سفال‌های آن‌ها متعلق به دوره‌های تاریخی و اسلامی فرض شدند افزود: در تعدادی از معادن منطقه ماده معدنی غالب مگنتیت و هماتیت بوده و در تعداد دیگر نیز ماده معدنی غالب هماتیت و به مقدار کمتر مگنتیت بوده که شواهد این کانی‌های اولیه در سرباره‌ها دیده می‌شود.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

کد خبر 14011222330207

برچسب‌ها