بهگزارش میراث آریا به نقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی قم، علیرضا ارجمندی در پاسخ به سوالی مبنی بر آخرین وضعیت حفاظت از بافت تاریخی استان قم گفت: در شهرهایی مانند اصفهان، کرمان، یزد و کاشان توجه مردم به بافت تاریخی بسیار بالاست و دلیل این اهمیت به بافت تاریخی این است که این بافت با زندگی مردم گره خورده است و خود آنها حافظ بافت تاریخی شهر هستند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی قم ادامه داد: این اتفاق در استان قم نیفتاده است و به جای فرهنگ حفاظت از بناهای تاریخی مردم بیشتر به دنبال تخریب بافت تاریخی هستند.
ارجمندی بیان کرد: برای حفاظت از بافت تاریخی استان قم در یکی از طرحهای خوبی که سال گذشته داشتیم، هدفگذاری شد که یکی از بازارهای متروکه شهر به نام بازار کهنه را احیا کنیم و این در حالی بود که کسبه در آن بازار خیلی مخاطب نداشتند و بیشتر آنها به دنبال فروش املاک خود بودند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی قم گفت: این بازار فوق العاده مربوط به عصر صفوی و در موقعیت با ارزشی قرار دارد که هنوز تولیدکنندگان صنایعدستی بسیار قدیمی در آن فعال هستند و این ظرفیت نباید از بین میرفت چرا که از حیث میراثی و خرید سوغات صنایعدستی جاذبه بسیار خوبی برای گردشگران محسوب میشود.
او گفت: بازار کهنه قم تعدادی معارض داشت اما با هماهنگی دستگاه قضایی ورود کردیم و شرکتهای آب، برق و گاز هم همکاری خوبی کردند تا فاز اول بهسازی بازار کهنه قم در سال گذشته انجام شود و با توجه به این که بازار موقعیت خاص تاریخی دارد، رسانهها باید کمک کنند تا اقتصاد گردشگری در این منطقه بالا برود.
ارجمندی تصریح کرد: در استان قم حساسیتهای میراثی در حفظ و نگهداری آثار تاریخی بافتها، بسیار پایین است و با این چالش مواجه هستیم که مردم در بافتها بیشتر تمایل به تخریب تا نگهداری آثار تاریخی را دارند و اینجاست که رسانه باید به کمک بیاید تا فرهنگسازی لازم صورت گیرد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/