بهگزارش میراثآریا بهنقل روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان ایلام، امین پوررمضان روز هشتم فروردین ماه 1402 افزود: گروه موسیقی چیکسای سفیر فرهنگی لباس، موسیقی و رقص آیینی منطقه خراسانشمالی است و هدف این گروه معرفی گوشهای از این اصالتهای سنتی خاص این استان به مخاطبان و مردم اقصی نقاط ایران و خارج از کشور است.
او با بیان اینکه فعالیت و ادامه حیات موسیقی و رقص آیینی با چالشهایی مواجه است، افزود: اما نکته حائز اهمیت لزوم توجه و حمایت مسئولان از گروههای فرهنگی آیینی اقوام ایرانی است چرا که گروههای آیینی باوجود چالشها و مشکلات فرارو اما تمام تلاش خود را برای معرفی فرهنگ و رسوم دیرینه اقوام مختلف ایران بکار میبرند.
پوررمضان با بیان اینکه مردم به کرات علاقه زیاد خود به موسیقی و رقص آیینی و سنتی اقوام مختلف ایرانی را نشان دادهاند، تاکید کرد: بدون شک حمایت و پای کار آمدن مسئولان به رونق، غنا، ماندگاری و احیای این میراث کهن اجدادی می افزاید.
او یاداور شد: راه دفاع از سنن کهن در مقابل فرهنگ وارداتی احیا و همهگیری موسیقی، رقص آیینی و لباس محلی در سطح کشور است که مسئولان برای این فاکتورهای مهم و شاهرگ حیاتی فرهنگ اصیل ایرانی برنامههای مدون و عملیاتی داشته باشند.
جانشین سرپرست گروه موسیقی و رقص آیینی چیکسای خراسانشمالی ادامه داد: موسیقی و رقص آیینی اقوام ایرانی باعث انسجام و اتحاد بیشتر مردم و تزریق روحیه نشاط و سرزندگی در مخاطبان میشود.
به گفته پوررمضان والدین نیز نقشی مهم و تعیینکننده در حفظ سنن، گویش محلی و لباس سنتی فرزندان خود دارند و باید از همان کودکی فرزند را با آداب و رسوم اصیل ایرانی تربیت کنند تا دربزرگسالی از تهاجم فرهنگ وارداتی غربی مصون بمانند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/