بهگزارش میراثآریا و بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان گیلان، ولی جهانی بیان کرد: گردشگری مذهبی با اعتقادات و باورهای مذهبی و دینی گردشگران گره خورده و جاذبه و ظرفیت بزرگی برای گردشگران در همه نقاط جهان محسوب میشود. گیلان نیز بواسطه ظرفیتهای عظیم چون بقاع متبرکه و آیینهای مذهبی کهن از این موضوع مستثنی نیست.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان افزود: مستندسازی و ثبت مراسم و سنتهای مذهبی استان در فهرست میراث معنوی کشور از اولویتهای این اداره کل است و در این راستا ۱۱۵ اثر ناملموس از گیلان به ثبت رسیده که بخشی از آنها مربوط به آیینهای مذهبی ازجمله عاشورایی استان است.
او،برخی از این آثار را شامل تعزیه گیلان، علم واچینی، علمبندی ماسوله، تعزیه در ضیابر، کربزنی لاهیجان، یازدهم محرم رودبنه، تاسوعای آقاسید شرفشاه رضوانشهر، تشتگذاری اسالم، چهل علم گیلان، نظام مدیریت سنتی مراسم عزاداری دهه اول محرم در ماسوله عنوان کرد.
جهانی همچنین از آمادگی استان برای میزبانی از گردشگران مذهبی خبر داد و گفت: همزمان با ایام سوگواری ائمه اطهار(ع) برگزاری مراسم آیینی آغاز می شود که مورد استقبال گردشگران قرار میگیرد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/