حرکت قطار تحولات حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در البرز سرعت می‌گیرد

معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌های وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اقدامات این سه حوزه در البرز را در دو ماه اخیر متحول کننده عنوان کرد و گفت: ظرفیت‌های البرز به ویژه از لحاظ گردشگری در نوع خود، پدیده است. باید با رفع موانع و تلاش، قطار توسعه البرز در حوزه‌های متبوع را موفق پیش ببریم.

به گزارش میراث آریا به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان البرز، جواد واحدی به همراه نادر زینالی مدیر کل امور استان‌های وزارت متبوع، روز دوشنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۲ از استان البرز بازدید کرد و در نشستی با مدیر کل و جمعی از معاونان اداره کل میراث‌فرهنگی البرز علاوه بر استماع گزارش معاونت‌ها و بخش‌های مختلف این اداره کل به تشریح اهم موضوعات در حوزه های مختلف پرداخت.  

جواد واحدی رسیدگی به امور مالی نیروهای انسانی و همکاران فعال در ادارات کل میراث فرهنگی را حائز اهمیت عنوان کرد و گفت: موضوع حقوق و رفاهی کارمندان به عنوان یکی از نکات اولیه باید مورد توجه ویژه قرار بگیرد.

معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌های وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فعالیت‌هایی که در حوزه میراث فرهنگی البرز در حال انجام است را بسیار ارزشمند عنوان کرد و گفت: در این زمینه تعاملات و تفاهمات خوبی برای پیشبرد امور از جمله در موضوع کاروانسرای شاه‌عباسی و کاخ مروارید انجام شده و یا در حال انجام است که بسیار حائز اهمیت است.

واحدی افزود: البرز با نزدیکی به پایتخت و دارا بودن راه‌های مواصلاتی اصلی به استان‌های غرب و شمال غرب، رودخانه کرج و روستاهای هدف گردشگری، پدیده است و به همت معاونت گردشگری استان البرز، زیرساخت‌های گردشگری در البرز رو به رشد هستند.

او ادامه داد: با توجه به وجود این ظرفیت‌ها، زیبنده است که در ورودی‌های البرز تابلوها یا نمادهایی متناسب با میراث‌فرهنگی و گردشگری استان نصب شود تا هویت بصری مناسبی پیدا کند.

معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌های وزارت میراث فرهنگی با توجه به غنی بودن البرز از لحاظ هنرمندان و آثار صنایع دستی، توانمندسازی هنرمندان در زمینه برندسازی، بازاریابی، صادرات و بسته‌بندی را از موضوعات حائز اهمین عنوان کرد و گفت: تولید آثار صنایع دستی زیاد است اما ناتوانی در بازاریابی فعالیت هنرمندان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. با یادگیری این مهارت‌ها، هنرمندان می‌توانند آثار خود را با ارزش افزوده بیشتری در سطح کشور و حتی بین‌المللی به فروش برسانند.   

واحدی همچنین در پاسخ به درخواست مدیر کل میراث فرهنگی استان برای جذب ۹۰ میلیارد تومان اعتبار از محل مصوبات سفر رئیس جمهور برای پروژه‌های میراث فرهنگی، نادر زینالی مدیر امور استان‌های وزارت میراث‌فرهنگی را مأمور رسیدگی و در اولویت قرار دادن این موضوع قرار داد و اظهار کرد: البرز، برادر تنی پایتخت است و این اعتبار می‌تواند بخشی از مشکلات این حوزه را برطرف کند و لازم است در اولویت به آن پرداخته شود.

ایجاد موزه بزرگ، هویت فرهنگی البرز را شکل می‌دهد

در این جلسه رحیم خاکی مدیر کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی البرز با اشاره به تلاش برای رفع موانع این حوزه در مدت زمان حضور در البرز گفت: یکی از فعالیت‌های عمده ایجاد موزه بزرگ استان است که می‌تواند هویت فرهنگی البرز را در منطقه شکل دهد و اقدامات لازم در این حوزه در حال انجام است.  

او موضوع دیگر را رسیدگی به محوطه ۹۰۰۰ ساله ازبکی عنوان کرد و گفت: در این زمینه جلساتی با مدیر کل حفظ و احیاء بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی و همچنین رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری وزارت برگزار شده و در تلاش برای اقدامات اساسی در جهت ایجاد سایت موزه و پارک علم و فناوری باستان شناسی در این منطقه هستیم.

او همچنین برگزاری جلسات و تعامل برای رفع مشکل تملک کاخ مروارید و همچنین بهره‌برداری از کاروانسرای شاه عباسی و انعقاد مرمت پل خاتون را از مهمترین کارهای در دست اقدام عنوان کرد.

در این نشست گزارش مهم‌ترین موضوعات در هر یک از حوزه‌های معاونت‌های این اداره کل از جمله گردشگری، میراث‌فرهنگی و صنایع دستی توسط معاونان ارائه شد.

در این سفر یک روزه دکتر واحدی و هیات همراه از بناهای تاریخی چون کاخ سلیمانیه، پل خاتون و برخی تأسیسات گردشگری و پروژه‌های سرمایه‌گذاری استان البرز بازدید کردند.

انتهای پیام/

کد خبر 1402042602212
دبیر مهدی نورعلی

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha