وقتی جمع‌کننده نداریم

قائم‌مقام وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در یادداشتی بر این موضوع که امروز در جامعه «جمع کننده» و «بزرگی» نمانده است که در کوران حوادث و رخدادها به کمک نهاد رسمی قدرت برای کاهش منازعات و اختلافات وارد عمل شود اشاره کرد و بالا بردن هزینه مدیریت کشور را فقط یکی از اثرات مخرب و سوء این رویکرد امنیتی‌اطلاعاتی، در اداره کشور دانست.

به گزارش میراث‌آریا، در متن یادداشت علی دارابی آمده است: «در هر جامعه‌ای اشخاص، نهادها، احزاب یا هر سه یا یکی از آنها در نقش جامعه مدنی در کنار قدرت رسمی ظهور و بروز پیدا می‌کنند  و در مناسبت‌ها و عرصه‌های مختلف ایفای نقش می‌کنند.

در  بزرگان و ریش سفیدان هر قوم و خانواده همین نقش را داشته‌اند. در جامعه افرادی به‌عنوان «گروه‌های مرجع» که مردم از آنها حرف شنوی دارند و آنان نیز به دلیل پایگاه اجتماعی و محبوبیتی که دارند در نقش «متعادل کننده» ایفای نقش می‌کنند.

 پزشکان، معلمان و فرهنگیان، روحانیون، هنرمندان، ورزشکاران، استادان دانشگاه، رجال سیاسی و اجتماعی ..‌. از جمله این گروه‌های مرجع محسوب می‌شوند.

سیاست نادرستی که رویکرد «انقباضی و محدودکننده» در مدیریت کشور را سالیانی است در دستور کار قرار داده و به پشتوانه نهادهای رسمی و قدرتی که دارد به گمان خود بدین وسیله بهتر می‌تواند حکمرانی و مدیریت کند.؟! یکی پس از دیگری افراد، رجال خوشنام و نهادهای موثر چون احزاب سیاسی را از مدیریت جامعه حذف و کنار می‌گذارد. امروز کار به جایی رسیده است که «جمع‌کننده» و «بزرگی» نمانده است که در کوران حوادث و رخدادها به کمک نهاد رسمی قدرت برای کاهش منازعات و اختلافات وارد عمل شود و بالا بردن هزینه مدیریت کشور فقط یکی از اثرات مخرب و سوء این رویکرد امنیتی‌اطلاعاتی، در اداره کشور بوده است. بر چسب ها و انگ‌هایی که به افراد مختلف، ناکارآمدسازی احزاب سیاسی و هزینه بر کردن عمل و اقدام سیاسی، انحصارطلبی برای افراد بدلی و غیر اصیل، به حاشیه راندن و انزوای سیاسی جمعی از دلسوزان و چهره‌های انقلاب در طول این سال‌ها حاصل این نگاه و رویکرد «محدودگرایی، انحصارطلبی، خودمطلق‌بینی و انقباضی و بسته شدن امور» بوده است.

پیامبر گرامی اسلام (ص) تکریم و احترام به بزرگان جامعه را سفارش فرموده‌اند. امام علی (ع) تجربه را فوق علم دانسته‌اند و بهره‌گیری از تجارب بزرگان را توصیه فرموده‌اند.

باز شدن فضای سیاسی‌اجتماعی کشور، تنوع سخنرانان و مبلغان با گرایش‌های مختلف در رسانه‌ها و تریبون‌ها، حضور پررنگ و تنوع گرایش‌های سیاسی در دیدار و ملاقات‌های مقامات عالی کشور، کارآمدسازی احزاب سیاسی، فعال شدن تشکل‌های مردم نهاد، بالا بردن سقف تحمل و مدارا، پایه قرار دادن گفت‌وگو و رفاقت و دوستی راه‌های برون رفت از وضع موجود است.

بزرگان جامعه سرمایه‌های اجتماعی ما هستند، قدردان آنها باشیم. با این همه مسائل و مشکلات کشور، باید همه دست به دست هم دهیم تا امکان عبور از بحران‌ها و چالش‌ها را داشته باشیم.»

انتهای پیام/

کد خبر 1402050200051
دبیر مریم قربانی‌نیا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha