بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی، سرهنگ مهدی رحیمیان امروز سهشنبه ۹ آبان ماه ۱۴۰۲ در دیداری که با سروان حسن هادینژاد رئیس کلانتری ۱۶ شهر آوه داشت، بیان کرد: در راستای حفاظت هر چه بیشتر از آثار، ابنیه و محوطههای تاریخی و باستانی و تعامل و مشارکت کلانتری و پشتیبانی از نیروهای یگان حفاظت در برخورد با مجرمین میتواند زمینهساز تقویت فعالیتها و اقدامات شود.
فرمانده یگان حفاظت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی خواستار مساعدت و همکاری پاسگاه و کلانتری شهرستان برای حفاظت از تاریخ و تمدن منطقه شد و افزود: تلاش و جدیت بر این است تا با توسعه همکاریها و تعامل دوجانبه بتوانیم اقدامات حفاظتی را در این منطقه و سایت تاریخی توسعه و گسترش دهیم.
سرهنگ رحیمیان افزود: این محوطه به دوران پیش از تاریخ و استقرار جوامع انسانی بوده است و برای اثبات این نظریه میتوان به سفالهایی که به وفور در سطح محوطه و تپه یافت شده است و نشان دهنده وجود حیات انسانی در دورههای مس و سنگ است، اشاره کرد. سفالینههای دوره بعد از قبیل عصر مفرغ و عصر آهن نیز کمابیش یافت شده و نشاندهنده ادامه استقرار انسان در این محوطه است. در آخرین مرحله از عصر آهن که به آهن سوم مشهور بوده و با قدرتگیری و تشکیل حکومت ماد در فلات مرکزی ایران همراه است، به طور آشکاری شواهد استقرار در دوره ساسانی در محوطه وجود دارد، که علاوه بر قطعات سفال، اشیای دیگری نیز پیدا شده است.
او اضافه کرد: تاکنون از تپه تاریخی آوه سفالینههای بسیاری استخراج شده است که عمدتا به دورههای پیش از اسلام و نیز برخی هم به دوره بعد از اسلام تعلق دارند و وجود تپه باستانی، آب انبار قدیمی، کاروانسرای صفوی و امامزاده عبدالله، حکایت از قدمت تاریخی این شهر دارد.
سرهنگ رحیمیان ادامه داد: تپه باستانی آوه که نزدیک به ۳۰ متر ارتفاع دارد، بقایای برج یا ساختمانی مرتفع است که در دامنه این تپه خشت و آجرهای فراوانی به چشم میخورد. این تپه یکی از برجهای دیدبانی است که سلطان محمد سلجوقی در چهار طرف آوه آن را ساخته بوده است.
انتهای پیام/
نظر شما