میراث آریا: جاذبههای گردشگری یک مقصد، تنها به ویژگیهای محیط طبیعی یا ابنیه، صنایع دستی و نظایر آن خلاصه نمیشود. در واقع رویدادهایی که در یک مقصد گردشگری رخ میدهند خود میتوانند به عنوان منبع مهمی برای جذب گردشگران تلقی شوند. امروزه اهمیت برپایی نمایشگاهها و جشنوارهها در توسعه اقتصاد جهانی روز به روز در حال افزایش است.
امسال هم با گذر از جادههای پرپیچوخم و کوهستانی و پاییز هزار رنگ هورامانات، به روستای هدف گردشگری دلهمرز محل برگزاری جشنواره استانی انار رسیدیم، جشنی که روز پنجشنبه ١٨ آبانماه سالجاری با همکاری اداره جهاد کشاورزی، ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان، فرمانداری و بخشداری سروآباد و دهیاری روستای دلهمرز و با حضور استاندار کردستان جمعی از مسئولان استانی و شهرستان، علاقه مندان و گردشگرانی از سراسر کشور در دل طبیعت برگزار شد.
استاندار کردستان در این مراسم گفت: امروز در یکی از زیباترین و بکرترین نقاط دنیا هستیم، دیاری که مردمان آن بهسان طبیعت زیبا، در پایمردی و استقامت همچون کوهستان شاهو، در بزرگی و شکوه و عظمت همچون کوه کوسالان و در زلالی و پاکی مانند رود خروشان سیروان هستند.
اسماعیل زارعیکوشا اظهار کرد: امروز استان کردستان سرزمین جشنها و جشنوارهها، شادی و نشاط و در کنار هم بودن است و میزبانان این منطقه امروز هر آنچه را که در اختیار داشتهاند در طبق اخلاص گذاشته و به مردم عرضه کردهاند.
استاندار کردستان با بیان اینکه تمرکز ما در دولت سیزدهم توسعه صنعت گردشگری در سطح استان است، افزود: امروزه گردشگری در ابعاد مختلف ﺗﻔﺮﯾﺤﯽ، سلامت، اﺟﺘﻤﺎﻋﯽ، ورزﺷﯽ، ﻓﺮﻫﻨﮕﯽ و...مطرح میشود که گردشگری کشاورزی هم بخشی از آن است.
او عنوان کرد: خوشبخانه استان کردستان در سالجاری با حضور مهمانان و گردشگرانی از سراسر کشور، موفق به برگزاری چندین جشنواره در بخش گردشگری کشاورزی شده است.
زارعیکوشا با تاکید بر توسعه راه و حملونقل جادهای بهمنظور رونق زیرساختهای گردشگری استان افزود: در دو سال گذشته بیش از ٣٠٠ کیلومتر از راههای استان آسفالت شد که عمده این راهها، محور گردشگری بوده است.
استاندار کردستان یادآور شد: در سفرهای رئیس جمهوری به کردستان اعتبار مناسبی برای توسعه زیرساختهای گردشگری ابلاغ و مصوب شد که امیدواریم آنچه وظیفه دولت و آنچه بهعنوان حمایت از سرمایهگذاران در حوزه گردشگری است دنبال شود.
توسعه باغات انار با هدف رونق تولید و معرفی ارقام برتر محلی، نقش احداث باغات انار در گردشگری کشاورزی و کارآفرینی و ایجاد انگیزه در نسل جوان و توسعه پایدار از محورهای این جشنواره بود.
همچنین عرضه محصولات و فرآوردههای جانبی انار، اجرای مراسم انارگردانی، عرضه تولیدات صنایعدستی منطقه، دفنوازی، برگزاری موسیقی سنتی و معرفی آیینهای محلی و ... از جمله برنامههای جانبی این رویداد فرهنگی بود.
برداشت انار در منطقه جهانی اورامانات از نیمه مهر آغاز میشود و تا آخر آبانماه ادامه دارد.
انتهای پیام/
نظر شما