بسیج، خدمات بین‌راهی در جاده‌های استان خراسان رضوی را پیگیری می‌کند

مدیر کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی گفت: بسیج، خدمات بین‌راهی در جاده‌های استان به زایران بارگاه ملکوتی حضرت رضا (ع) را پیگیری و مطالبه گری می کند.

به گزارش میراث‌آریا به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی، سید جواد موسوی در جلسه فرماندهان بسیج ادارات استان خراسان رضوی که در هتل پردیسان برگزار شد با بیان این مطلب افزود: در دهه آخر صفر امسال تمام دستگاه‌های اجرایی استان بسیج شده و خدمت‌رسانی شایسته‌ای به زائران بارگاه ملکوتی حضرت رضا علیه السلام ارائه شد.

او ادامه داد: همان‌طور که از زائران در شهر مشهد  میزبانی خوبی انجام می‌شود  در مسیر جاده‌های استان نیز باید این خدمات مطلوب و شایسته تعمیم داده شود.

موسوی تصریح کرد: در استان هشت مسیر جاده‌ای به سمت مشهد داریم که سه مسیر داورزن به مشهد، گناباد به مشهد و قوچان به مشهد برای ساماندهی خدمات بین‌راهی با تاکید بر سرویس های بهداشتی در اولویت قرار دارد.

او اظهار کرد: تلاش داریم از تمام ظرفیت‌ها اجرایی دستگاه‌ها استفاده کنیم تا زائران در مسیر رسیدن مشهد کمبودی احساس نکنند.

موسوی یادآور شد: تاکنون هشت تشکل‌های حرفه‌ای در استان تشکیل شده و در حال خدمت به زائران و گردشگران است.

مدیر کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی با بیان این که سه حوزه تخصصی میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در این اداره کل تجمیع شده است، گفت: خدمت به زائران در مسیر حرکت به سمت مشهد و در شهر مشهد مهم‌ترین وظیفه عملکردی این اداره کل در حوزه گردشگری است.

او به جایگاه میراث‌فرهنگی استان اشاره کرد و افزود: از استان خراسان رضوی بیش از 2700 اثر تاریخی در فهرست آثار ملی ایران و هشت اثر شامل قنات قصبه گناباد و هفت کاروانسرا در فهرست میراث جهانی به ثبت رسیده است.

او با اشاره به حوزه صنایع‌دستی استان خراسان رضوی اظهار کرد: 25 رشته صنایع‌دستی خراسان رضوی مرتبط با موضوع زیارت و زائران است و به تازگی مقرر شده است مرکز آفرینش‌های هنری آستان قدس اقداماتی را برای تدارک سوغات زیارت با استفاده از صنایع‌دستی انجام دهد.

هم‌چنین محمد رکنی  اداره نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی در این جلسه گزارشی از وضعیت سرویس‌های بهداشتی و مراکز بین‌راهی استان ارائه کرد و گفت: پس از دستور مقام عالی وزارت مبنی بر تشدید فعالیت‌های نظارتی و اقدامات مرتبط با زیرساخت‌های گردشگری در جاده‌های استان کارگروهی در استان تشکیل و وضعیت موجود به صورت دقیق بررسی شد.

او با بیان این‌که ارائه خدمات شبانه‌روزی در مسیر جاده‌های استان خراسان رضوی هدف‎گذاری شده است، ادامه داد: در سه محور داورزن به مشهد، گناباد به مشهد و قوچان به مشهد تعداد هزار و 722 چشمه سرویس بهداشتی وجود دارد که راهداری و حمل و نقل جاده‌ای، اوقاف و امور خیریه، میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، جامعه محلی و شرکت پخش و پالایش فرآورده‌های نفتی متولی آن‌ها هستند.

او گفت: تاکنون ۴۰ میلیارد ریال درحوزه بهسازی و ساماندهی و تجهیز سرویس‌های بهداشتی، نمازخانه‌ها و مساجد واقع در محورهای جاده‌ای استان هزینه شده است.

رکنی تصریح کرد: توجه به این مراکز که ارایه کننده خدمات به زائران هستند یک اولویت مهم است.

او گفت: در جادهای مواصلاتی استان به نیازهای زایران از جمله جاده استاندارد و ایمن، توقف‌گاه و جایگاه سوخت در دسترس، خدمات خودرویی، اوژانس جاده‌ای و مجتمع های رفاهی خدماتی رستورانهای بین راهی سرویس‌های بهداشتی، نمازخانه و مساجد،  فروشگاه موادغدایی و سوغات و واحدهای اقامتی است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

رکنی با اشاره به اهمیت تامین زیر ساخت‌های میزبانی و استقبال از زائران تصریح کرد: شهرداری‌های که در ورودی محورهای اصلی استان قرار دارند باید درفراهم کردن شرایط استفاده از خدمات مورد نیاز را فراهم کنند.

او تاکید کرد: خدمت‌رسانی به زائران در جاده‌های استان طی سال تداوم خواهد یافت  و محدود به نوروز و دهه آخر صفر نخواهد بود.

هم‌چنین سرهنگ رضوی فرمانده پایگاه مقاومت بسیج اداره کل استان بر ضرورت مشارکت بسیج در این امر مهم تاکید کرد و گفت: خدمات بین‌راهی در مسیر جاده‌های استان می‌تواند به افزایش رضایت‌مندی زائران کمک کند.

او به کمبود تابلوی راهنمای زائران در مسیر جاده‌های استان اشاره کرد و  افزود: بسیج تلاش می‌کند در کنار خدمتگزاران دستگاه‌های اجرایی در مسیر خدمت به زائران علی بن موسی الرضا علیه السلام گام بردارد.

هم‌چنین یوسف بیدخوری معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی گفت: بهترین خدمات بین‌راهی در مجتمع‌های بین‌راهی امام رضا علیه السلام به‌صورت شبانه‌روزی ارائه می‌شود و این مجتمع‌ها با توجه به نگاه بلند تولیت آستان قدس رضوی در راستای خدمت به زائران از چند دهه قبل ایجاد و اکنون نیز به خوبی بهره‌برداری می‌شود.
او یاد آور شد: خیران نیکوکار برای خدمت به زائران در مسیر جاده‌های استان ورود پیدا کرده و با مشارکت این اداره کل مجتمع خدمات رفاهی و بهداشتی ایجاد کرده اند.
هم‌چنین محمود مادرشاهیان در این جلسه گفت: در راستای افزایش دسارسی زایران در مسیرهای منتهی به حرم مطهر  رضوی با هماهنگی انجام شده با واحدهای اقامتی،  محدودیتی برای استفاده از سرویس‌ها وجود ندارد و زائران می‌توانند در صورت نیاز سرویس بهداشتی واحدهای اقامتی استفاده کنند.

انتهای پیام/

کد خبر 1402082601401
دبیر مهدی نورعلی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha