گردشگری مقاومت، آمیخته با فرهنگ و تاریخ

پنجمین نشست تخصصی گردشگری مقاومت از هشتم تا دهم آذرماه 1402 با حضور صاحب‌نظران در حالی برگزار می‌شود که تحولات طوفان‌الاقصی اثرات خود را در معادلات غرب آسیا و جهان گذاشته است.

حسین رضایی فعال حوزه گردشگری در یادداشتی نوشت: آنچه از  معنی این نوع گردشگری استنباط می‌شود، حوزه عملکرد این گردشگری به زمان‌های تاریخی اثرگذار در کشور برمی‌گردد که حرکت‌های مقاومتی در حوزه‌های دفاعی،  امنیتی و.....  داشته و منشا و مبدا این نوع گردشگری است و به قول معاون گردشگری کشور زمانی اثرات آن مشهودتر می‌شود که تبدیل به محصول گردشگری شود.

تاریخ هر شهر در کشور مملو از اثر مقاومت مردم در حوزه‌های مختلف است که اگر تصویرسازی صحیحی از جریانات تاریخی نشود،  قطعا نمی‌توان آن را به سمت گردشگری مقاومت هدایت کرد.

جنگ‌های نظامی در دفاع مقدس، جنگ‌های امنیتی در مقابله با گروهک‌های ضد انقلاب، جنگ های فرهنگی و اقتصادی هر کدام ظرفیت‌های بی‌نظیر در گردشگری مقاومت هستند.

باید اذعان داشت گردشگری مقاومت تنها در حوزه دفاع و امنیت نیست بلکه توان متخصصان داخلی از بی‌نیاز کردن این کشور به محصولات غیر بومی، می‌تواند به نوعی اثرگذار در  گردشگری مقاومت باشد. و اینکه مردم کشورمان و سایر جهان بدانند که ساختن ایران بر اساس توان متخصصین ایرانی نوعی مقاومت است.

همه می‌دانیم که در بسیاری از کشورها از جمله کره جنوبی، چین، لبنان،  سوریه، روسیه، آلمان، فرانسه و.... نمادهایی از مقاومت مردم برای بازدید میلیون‌ها گردشگر داخلی و خارجی نصب می‌شود که این حرکت  در کشور ما  توسط شهرداری‌ها پایه‌گذاری شده و بهتر است با بررسی‌های علمی تاریخی تداوم یابد.

همچنین از ظرفیت‌های گردشگری دینی و مذهبی که منشا مقاومت فرهنگی است نیز برای تقویت گردشگری مقاومت استفاده شود. همچنین از ضروریات توجه به گردشگری می‌توان به نکات زیر نیز اشاره کرد:

1-ایجاد موزه‌های گردشگری مقاومت با استفاده از ظرفیت شخصیت‌های سیاسی، فرهنگی، تاریخی، اجتماعی و شهدا

2- توجه به تاکید رئیس‌جمهوری بر آشنا شدن نسل جوان با جریان مقاومت از طریق گردشگری مقاومت و اختصاص اعتبار برای اطلس مقاومت ملی و موزه مقاومت.

انتهای پیام/

کد خبر 1402090800451

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha