میراث‌فرهنگی به عنوان مهمترین عامل وفاق ملی باید در تمامی وجوه تصمیم‌گیری در نظر گرفته شود/ آثار تاریخی بهترین معرف برای فرهنگ و تمدن ایران 

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: شناخت میراث‌فرهنگی بهترین راه‌حل برای محافظت از آن خواهد بود، لذا میراث‌فرهنگی به عنوان مهمترین عامل وفاق ملی می‌بایست در تمامی وجوه تصمیم‌گیری ملحوظ شود.

به گزارش میراث‌آریا، وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به مناسبت برگزاری دومین جشنواره چند رسانه‌ای میراث‌فرهنگی پیامی را منتشر کرد.

در پیام مهندس سید عزت‌الله ضرغامی، وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به دومین جشنواره تولیدات چند رسانه‌ای میراث‌فرهنگی که در مراسم افتتاحیه توسط حسین ساری مدیرکل دفتر وزارتی و امور بین‌الملل وزارت میراث‌فرهنگی قرائت شد آمده است:

معرفی و آموزش در کنار بررسی و شناسایی، مطالعه و پژوهش، مرمت، حفاظت، احیا و بهره برداری به عنوان رکن رکین مأموریت معاونت میراث فرهنگی به شمار می‌رود.

انتقال ارزش‌های فرهنگی مستور در آثار ملموس و عناصر ناملموس، اصلی‌ترین ثمره حفاظت از آثار فرهنگی و تاریخی خواهد بود زیرا مادامی که این معانی به بطن جامعه منتقل نشود، میراث‌فرهنگی به ایفای نقش مطلوب نپرداخته است.

شناخت میراث‌فرهنگی نیز خود بهترین راه‌حل برای محافظت از آن خواهد بود چرا که در صورت معرفی و آموزش صحیح، آحاد جامعه خود را دغدغه‌مند حفاظت و صیانت از آن می‌بینند و در ضمن اتصال و وابستگی به ریشه‌های هویتی خود، با تربیت متمتع از فرهنگ، مسیر صحیح ساخت فرهنگی جامعه طی خواهد شد، لذا میراث‌فرهنگی به عنوان مهمترین عامل وفاق ملی می‌بایست در تمامی وجوه تصمیم‌گیری ملحوظ شود.

البته در دوره معاصر نسیان فرهنگی گریبان‌گیر جامعه شده و چاره این استیصال به یادآوردن و در پیش‌رو قرار دادن چهره پنهان مانده این سرزمین برای خودآگاهی ملی است.

همچنین اگر به دنبال معرفی صحیح و واقعی ایران در جامعه جهانی باشیم، هیچ چیز به اندازه آثار تاریخی و فرهنگی که دلالت بر فرهنگ و تمدن ایران می‌کند، نمی‌تواند معرف خوبی برای این سرزمین باشد و می بایست ایران را با فرهنگ غنی و اسلامی‌اش آن چنان که هست شناخته و شأن ایران به جا آورده شود که این مهم با ارائه پژوهش‌های حاصل از این تداوم تمدنی و موضوع میراث‌فرهنگی حاصل خواهد شد.

جشنواره ملی تولیدات چند رسانه‌ای میراث‌فرهنگی که دومین دوره آن به میزبانی شهر تاریخی قزوین برگزار می‌شود، زمینه مناسبی برای ارتقای گفتمان میراث‌فرهنگی و افزایش سواد میراثی جامعه خواهد بود تا علاوه بر بعد سخت افزاری حفاظت، به بعد نرم‌افزاری آن پرداخته شود و در راستای همگانی‌سازی حفاظت از میراث‌فرهنگی، مردم بیش از پیش در امر حکمرانی دیده شوند.

لذا با تقدیر و تشکر از همکاران معاونت میراث‌فرهنگی و همچنین استانداری قزوین برای برگزاری این جشنواره وزین، امید است که شاهد نتایج مطلوب آن در حفاظت و صیانت از مواریث‌فرهنگی ایران اسلامی باشیم.

دومین جشنواره تولیدات چند رسانه‌ای میراث‌فرهنگی از امروز تا ۱۰ آذر در قزوین برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

کد خبر 1402090800479
دبیر مهدی نورعلی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha