شب گردشگری اروند در موزه فرش تهران برگزار شد

شب گردشگری اروند به همت منطقه آزاد اروند و با حضور علی‌اصغر شالبافیان معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی در محل موزه فرش تهران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار میراث‌آریا، دراین مراسم که امشب یکشنبه ۱۰ دی ۱۴۰۲ برگزار شد، معاون گردشگری کشور بر حمایت وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از فعالان حوزه گردشگری تاکید کرد.

در مراسم شب گردشگری اروند، شرکت‌ها و افراد فعال در حوزه گردشگری از شهرهای آبادان و خرمشهر به معرفی ظرفیت‌های گردشگری این دو شهر و منطقه آزاد اروند در حضور موسسات، شرکت‌ها و افراد فعال حوزه گردشگری از استان‌های تهران و البرز پرداختند.

علی زارع رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند در این مراسم در سخنانی گفت:  ظرفیت‌های واقعی گردشگری در یک منطقه را باید در تاریخ و هویت آن دانست و البته نقشی که در هر دوره‌ی تاریخی ایفا کرده است.

او افزود: آبادان و خرمشهر هسته‌ شهری و هویتی منطقه آزاد اروند به‌حساب می‌آیند. اروند، نامی کهن و تسمیه‌ای از آبراهه‌ای مهم و بین‌المللی است که بر این منطقه آزاد گذارده شد. تا همسنگ و هم‌شأن ارزشمندی آبادان و خرمشهر باشد. هیچ نامی بدین تناسب نمی‌توانست معرف هویت تازه این دو شهر به‌سان دو خواهر باشد.

زارع ادامه داد: منطقه آزاد اروند، میزبان بزرگ‌ترین جمعیت انسانی ساکن در تمام مناطق آزاد کشور است. به‌تقریب، نیمی از ساکنان مناطق آزاد ایران، در محدوده‌ی منطقه آزاد اروند حضور دارند. ظرفیتی که بایسته صنعت گردشگری است. تنوع قومی اروندنشینان، آن مزیت اجتماعی دیگر است و بیراه نیست از آن به «ایران کوچک» یاد شود. چه آنکه آبادانِ عصر شکوفایی صنعت نفت، نخستین ایران‌شهر و به‌سان ایرانی بود که در یک شهر، گرد هم آمده‌اند.

او گفت: منطقه آزاد اروند، میزبان قدیمی‌ترین صنایع نفت و پتروشیمی کشور است. همچنان که میزبان برخی از نخستین‌های ایران در تاریخ مدرنیته قرن متاخر است.

مدیرعامل منطقه آزاد اروند اضافه کرد: حدود ۷۰ سال میزبان خارجی‌ها از ملیت‌های گوناگون بوده است. شهروندان هندی، بنگلادشی، برمه‌ای، پاکستانی، انگلیسی، اسکاتلندی، ولزی، آمریکایی، ژاپنی، کره‌ای و... طی بازه زمانی سال‌های پایانی سده ۱۲ خورشیدی تا نیمه سده سیزدهم به این منطقه آمد و شد داشته‌اند یا در آن سکنی گزیده‌اند. به‌واسطه صنعت پراهمیت نفت و پتروشیمی. با همه تلخی ناشی از چپاول و حضور استعمار؛ برآیند بودن خارجی‌ها در این منطقه به‌ویژه در شهر آبادان، به ساخت شهری مدرن و درواقع مدرن‌ترین شهر ابتدای سده اخیر انجامید.

او یادآور شد: رد پای آن مدرنیزاسیون در همه‌ی احوال و اقوال این شهر و منطقه به چشم می‌خورد و می‌تواند الگویی برای نسل حاضر باشد. که بیگانگان چگونه آن محیط خشن جغرافیایی را به منطقه‌ای جذاب تبدیل کردند.

زارع گفت: این‌ها جاذبه هستند، جاذبه‌هایی که برای صنعت بهترین گردشگری صنعتی را می‌توان در نخستین پالایشگاه کشور انجام داد که روزگاری بزرگ‌ترین مرکز پالایش نفت در جهان بوده است. کافی است به نقش این پالایشگاه در جنگ دوم جهانی اشاره شود.

مدیرعامل منطقه آزاد اروند در ادامه صحبت‌های خود افزود: بوم‌گردی و روستاگردی در اروند، ظرفیتی بکر به شمار می‌رود. به‌ویژه برخی روستاهای این منطقه دارای اهمیت تاریخی و جغرافیایی هستند.رودخانه‌های همیشه جاری بهمنشیر، اروند و کارون از درون و پیرامون این منطقه آزاد می‌گذرند. او گفت: رودخانه‌هایی با آب شیرین دائمی که خود و کرانه‌هایشان، موهبتی برای اکوتوریسم به‌حساب می‌آیند.

زارع اظهار کرد: به همه‌ این‌ها وجود حمل‌ونقل ترکیبی چهارگانه را باید افزود. پایانه‌های ریلی، زمینی، آبی و هوایی که بی‌واسطه امکان ارتباط با هر نقطه‌ای از کشور و جهان را میسر می‌کند. چنین موهبتی در کمتر نقطه‌ای به‌طور متمرکز وجود دارد.

این مسئول در ادامه گفت: میزبانی از یادمان‌های دفاع مقدس در شلمچه و اروندکنار که یکی از مزیت‌های مهم گردشگری این منطقه به شمار می‌رود. میزبانی هر ساله از میلیون‌ها زائر اربعین حسینی و بسیاری موقعیت‌ها و رویدادها را باید همگی در شمار ظرفیت‌های گردشگری این منطقه دانست.

زارع یادآور شد: وجود توانمندی و استعداد در انواع گردشگری آموزشی، درمانی، فرهنگی و هنری، غذا و دیگر شاخه‌ها؛ نشان می‌دهد منطقه آزاد اروند می‌تواند و حتما که علاوه بر تمرکز صنایع نفت و انرژی و ظرفیت‌های تجاری خود منطقه‌ای بکر و منحصر بفرد در زمینه گردشگری است.

او افزود: فراوانی آثار میراثی و فرهنگی ثبت شده در فهرست آثار ملی؛ پرشمار بودن فعالان حوزه صنایع دستی؛ فراوانی دفاتر گردشگری و شرکت‌های فعال در این حوزه؛ وجود علاقمندان و متخصصان حوزه گردشگری، ما را مصمم‌تر می‌کند تا برای توسعه و شکوفایی گردشگری منطقه، تلاش بیشتری صورت دهیم.

مدیرعامل منطقه آزاد اروند اضافه کرد: همچون اقداماتی که برای برچیدن خاکریز برجای مانده از دوران هشت سال دفاع مقدس انجام داده‌ایم. خاکریزی طولانی که دسترسی به کرانه‌ی اروندرود را به مدت بیش از ۳۵ سال محدود و مسدود کرده است. یا احیا و مرمت برخی بناهای دارای اهمیت تاریخی و فرهنگی که به طور تخصصی و ویژه توسط مدیریت گردشگری منطقه آزاد اروند در حال پیگیری است.

او در پایان صحبت‌های خود خاطرنشان کرد: به زودی از کتاب جامع گردشگری منطقه آزاد اروند رونمایی خواهد شد تا در قالب یک اثر مکتوب پژوهشی؛ نمایی دقیق‌تر از همه‌ی ظرفیت‌های گردشگری این منطقه بی‌نظیر ارائه شود.

در این نشست همچنین مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان خوزستان، مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی و تعدادی از فعالان حوزه گردشگری از استان‌های خوزستان، تهران و البرز سخنرانی کردند.

در حاشیه برگزاری این مراسم،سیاه‌چادر عشایری برپا شده بود و ظرفیت‌های استان خوزستان در حوزه گردشگری خوراک نیز به شرکت‌کنندگان معرفی شد.

انتهای پیام/

کد خبر 1402101100553
دبیر مهدی نورعلی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha