به گزارش میراث آریا، به منظور مقابله با سونامی زباله در استرالیا، قانون جدیدی اجرایی شده است که بر اساس آن مشاغلی که بستهبندیهای پلاستیکی تولید میکنند باید به ازای هر تن پلاستیک هزار و ۳۰۰ دلار مالیات پرداخت کنند. از آنجایی که میزان مصرف پلاستیک در استرالیا به صورت چشمگیری در حال افزایش است، اجرایی کردن قوانین مشابه به کاهش تولید زباله کمک قابلتوجهی میکند.
به نظر میرسد که در آمد حاصل از مالیات هزار و ۳۰۰ دلاری به ازای هر تن پلاستیک برای بهبود برنامههای بازیافت استفاده میشود. همچنین، اجرای این طرح شرکتها را تشویق میکند که به سمت تولید مواد پایدارتر حرکت کنند. دولت استرالیا از اقدامات سختتر و شدیدتری برای مهار کردن زبالههای پلاستیکی حمایت میکند، مالیاتها و طرحهایی که تولیدکنندگان را ملزم به پرداخت آن میکند در کشورهای دیگر نیز مورد استفاده قرار میگیرد. با توجه به اطلاعات ارائه شده، میزان کل پلاستیک مصرف شده در داخل کشور از سال ۲۰۰۰ میلادی بیش از دو برابر شده است، مصرف سرانه نیز با ۶۰ درصد افزایش به ۱۴۶ کیلوگرم برای هر نفر رسیده است. بازیافت پلاستیک نیز به دلیل مشکلاتی که ایجاد میکند یک فرآیند غیراقتصادی است، بنابراین تنها روش موثر کاهش میزان مصرف پلاستیک است.
پیشبینی میشود که میزان مصرف پلاستیک تا سالهای ۲۰۴۹ تا ۲۰۵۰ میلادی با افزایش ۲.۵ برابری به ۱۰ میلیارد تن برسد که ناشی از افزایش تولید و استفاده از محصولات پلاستیکی و محصولات ترکیب شده با پلاستیک مانند الیاف مصنوعی مورد استفاده در لباسها است. این رشد علیرغم تلاشهایی برای تعیین اهداف بازیافت در سالهای اخیر اتفاق میافتد، دولتهای ایالتی و فدرال در سال ۲۰۱۹ طرحی ارائه کردند و متعهد شدند که تا سال ۲۰۲۵ میلادی پلاستیکهای غیرضروری را حذف کنند، ۷۰ درصد بستهبندیهای پلاستیکی را بازیافت یا کمپوست کنند و اطمینان حاصل کنند که صد درصد بستهبندیها قابل استفاده مجدد، قابل بازیافت یا کمپوست باشند.
انتهای پیام/
نظر شما