زبان فارسی عامل انسجام ایرانیان/ تفاخر ایرانیان خارج از کشور به میراث فرهنگی‌شان

جلسه دبیران کارگروه ملی شورای عالی ایرانیان به‌منظو هم‌افزایی و همگرایی برگزار و ۲ مصوبه تسهیل سرمایه‌گذاری ایرانیان خارج از کشور با صدور موافقت اصولی بی‌نام و استفاده از ظرفیت ایرانیان خارج از کشور برای تاسیس نمایندگی‌های اطلاع‌رسانی در خارج برای ارائه در شورای عالی ایرانیان خارج از کشور تصویب شد.

به گزارش خبرنگار میراث‌آریا، جلسه دبیران کارگروه ملی شورای عالی ایرانیان خارج از کشور با حضور علی دارابی قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی، علی‌اصغر شالبافیان معاون گردشگری و دبیر کارگروه گردشگری شورای عالی ایرانیان خارج از کشور و دبیران دستگاه‌های عضو کارگروه، صبح امروز (چهارشنبه ۱۸ بهمن ماه ۱۴۰۲) در وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برگزار شد.

دارابی ابتدای این جلسه با بیان اینکه حوزه میراث‌فرهنگی مورد علاقه و احترام ایرانیان در اقصی نقاط جهان است، افزود: معرفی مشاهیر و مفاخر بزرگ ایران که خارج از کشور دفن شده‌اند، می‌تواند نقش مهمی در همبستگی ایرانیان داشته باشد.

قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی، زبان فارسی را سرمایه بزرگی برای انسجام ملی ایرانیان عنوان و بر اهتمام بایسته برای تقویت و ترویج آن تاکید کرد و افزود: شورای عالی ایرانیان خارج از کشور، ظرفیتی مهم برای وحدت بخشی و نقش‌آفرینی ایرانیان در سراسر دنیا و مشارکت در امور کشور است.

او با بیان اینکه ثبت جهانی آثار تاریخی و عناصر فرهنگی میراث ناملموس برای آحاد ایرانیان غرورانگیز است، ادامه داد: برای حفظ، نگهداری، مرمت و معرفی این آثار، نیاز به مشارکت گسترده ایرانیان در سراسر کشور است. انجمن خیرین میراث‌فرهنگی، ظرفیت مهمی برای این کار است و همه ایرانیان در جهان می‌توانند در آن مشارکت داشته باشند.

قائم مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگیط برگزاری نمایشگاه‌های میراث‌فرهنگی را امکانی بزرگی برای معرفی ایران متمدن عنوان کرد.

تصویب ۲ مصوبه به‌منظور طرح در شورای عالی ایرانیان خارج

در ادامه شالبافیان به تصویب دو مصوبه تسهیل سرمایه‌گذاری ایرانیان خارج از کشور با صدور موافقت اصولی بی‌نام و استفاده از ظرفیت ایرانیان خارج از کشور در تاسیس نمایندگی‌های اطلاع‌رسانی در خارج از کشور به‌منظور طرح در جلسه شورای عالی ایرانیان خارج از کشور اشاره کرد.

دبیرکارگروه گردشگری شورای عالی ایرانیان خارج از کشور ادامه داد: ۶ پروژه از مجموع ۲۹۱ میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی در حوزه گردشگری مرتبط به ایرانیان خارج از کشور است.شالبافیان در بخش دیگر صحبت‌های خود به محتواهای تولید شده توسط وزارتخانه و رونمایی در نمایشگاه گردشگری اشاره و بر ضرورت توزیع مناسب محتواهای تولید شده بین ایرانیان خارج از کشور تاکید کرد.

او همچنین با اشاره به رونمایی از شبکه شگرف (شبکه فعالان گردشگری فارسی‌زبان خارج از کشور) در فیتور اسپانیا گزارشی درباره فعالیت این شبکه ارائه کرد.

همچنین در این جلسه علیرضا بیگدلی معاون امور کنسولی، مجلس و ایرانیانیان وزارت امور خارجه با اشاره به اهمیت برگزاری جلسات دبیران کارگروه‌های‌ شورای عالی ایرانیان خارج از کشور به‌منظور هم‌افزایی و هم‌سویی دبیران، این جلسات را در رسیدن به ادبیات و زبان واحد، همچنین هم‌سویی رؤسای کارگروه‌ها موثر دانست.

او با بیان اینکه همه دستگاه‌ها نسبت به ایرانیان خارج از کشور ماموریت قانونی دارند، ادامه داد: بدون چتر بالادستی و هماهنگ‌کننده این هدف اساسی محقق نمی‌شود و هم‌افزایی که نظام درباره ایرانیان خارج از کشور مدنظر دارد، بدون هم‌افزایی و کار تیمی انجام نمی‌شود.

معاون امور کنسولی، مجلس و ایرانیانیان وزارت امور خارجه افزود: در کارگروه کنسولی تمرکزمان را روی تسهیل رفت و آمد ایرانیان خارج از کشور گذاشته‌ایم و ظرفیت‌هایمان را روی آمدن آنها به ایران متمرکز کرده‌ایم.

او فناوری‌ را بخش دیگر اولویت‌های وزارت خارجه عنوان و بر این موضوع که به مسائل امروز باید امروزی نگاه کرد تاکید کرد.

امیرحسین میرآبادی رئیس مرکز تعاملات بین‌المللی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری با اشاره به اقدامات موثر وزارت میراث‌فرهنگی اشاره کرد و افزود: داشته‌هایمان را برای تبدیل به ظرفیت‌های کشور به برند ملی باید به کار بگیریم. همچنین برای استفاده از ظرفیت ایرانیان خارج از کشور به‌منظور ترویج، جذب گردشگر و انجام کسب‌کارهای مرتبط با میراث‌فرهنگی و گردشگری نیاز به برند سازی داخلی است.

دبیر کارگروه تخصصی علوم و فناوری‌های نوین شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور به تحول ابزارهای ارائه در دنیا اشاره و بر تقویت آن در داخل کشور تاکید و برای ترویج محتوا اعلام آمادگی کرد.همچنین در این جلسه، دیگر دبیران کارگروه عضو شورای عالی ایرانیان خارج از کشور به ارائه نظر و پیشنهادات پرداختند.

انتهای پیام/

کد خبر 1402111801186
دبیر مهدی نورعلی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha