بهگزارش میراثآریا، علی سلاجقه روز سهشنبه ۸ اسفند ۱۴۰۲ اظهار کرد: این جزیره ظرفیتهای بی نظیری دارد که میتوان آن را به مقری برای استقرار دانشجویان و محققان حوزه زیست محیطی تبدیل کرد.
او جزیره کیش را نگین جمهوری اسلامی ایران در خلیج فارس عنوان کرد و افزود: بیستونهگونه مرجانی در این جزیره وجود دارد که یک منبع بی نظیر برای انجام تحقیقات علمی و پژوهشی است.
معاون رئیسجمهوری با قدردانی از توجه ویژه مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به مسائل زیست محیطی، از مدیران این جزیره خواست تا در اجرای طرح جامع توسعه کیش ظرفیتهای زیست محیطی این جزیره را لحاظ کنند.
او بر ضرورت شناسایی زیستگاههای حساس دریایی در منطقه اشاره و بیان کرد: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری بر توسعه اقتصاد دریا محور، دولت به دنبال ایجاد صنایع در سواحل جنوبی کشور است و برای این امر باید زیستگاههای حساس دریایی شناسایی شود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با اشاره به سایت حفاظت شده لاکپشتهای پوزه عقابی در جزیره کیش، گفت: این گونه در خطر انقراض یکی از ذخایر و سرمایههای منطقه است که میتواند در کنار توجه به مسائل زیست محیطی آن، نقش بسزایی در گردشگری و چرخه اقتصادی منطقه ایفا کند، ظرفیتهای محیط زیست منطقه میتواند با یک نگاه تخصصی و کارشناسی منجر به تحول گردشگری در منطقه شود.
او همچنین در رابطه با زمین ۲۰۰ هکتاری در کیش و ایزوله سازی آن برای زندگی آهوی ایرانی، اظهار کرد: این اقدام نیز یک حرکت ارزشمند از سوی سازمان منطقه آزاد کیش محسوب میشود که میتوان از آن به عنوان سافاری پارک نیز یاد کرد، اولین آهوان کیش سال ۱۳۶۳ وارد این جزیره شدند و هم اکنون بیش از یک هزار آهوی ایرانی در این جزیره زیبای مرجانی زیست میکند که نشان دهنده نحوه سازگاری عالی آنها با منطقه است.
سلاجقه افزود: در حال انجام مطالعات لازم برای وارد کردن سر ریز گونههای اطراف جزایر اطراف به کیش هستیم که باید موارد ایمنی زیستی آن به طور دقیق بررسی شود؛ سازمان منطقه آزاد به دنبال الحاق ۲۰۰ هکتار دیگر در راستای ایجاد سافاری پارک در جزیره کیش است که از آن استقبال میکنیم.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/
نظر شما