میراث آریا: بعد از اتمام ماه مبارک رمضان که مسلمین مکلف آن را به عبادت و روزهداری میگذارنند، عید سعید فطر فرا میرسد، در واقع روزهداران پس از یک ماه میهمانی و بهرهمندی از نعمتهای الهی در بهار قرآن، برای به کمال رساندن این ضیافت به استقبال عید سعید فطر میروند، این روز در آموزههای اسلامی از جایگاه ویژهای برخوردار است.
عید فطر در تقویم قَمری به اولین روز ماه شوال گفته میشود این روز از بزرگترین اعیاد در دین مبین اسلام به شمار می رود که از دو واژه «عید» و «فطر» تشکیل شده است و هرکدام معنای خاصی دارد.
کلمه عید از ریشه «ع و د» گرفته شده است و از نظر علم لغت به معنای «بازگشت» است، در مناسبتهای اسلامی کلمه عید برای روزهای خاص به کار می رود زیرا انسان پس از انجام کارهای نیک به فطرت اولیه خود باز میگردد.
کلمه فطر نیز دارای معانی متعددی است، یکی از این معانی «سرشت و طبیعت» است و یکی دیگر از این معانی «شکافتن و بازکردن» است زیرا فرد روزهدار می تواند در این روز دهان را برای خوردن و آشامیدن باز کند، بنابراین عید فطر را می توان به معنای بازگشت به روال عادی زندگی معنا کرد اما در معنایی متعالیتر، عبارت عید فطر به معنای بازگشت به سرشت و فطرت پاک آدمی است زیرا پس از ماه رمضان، صفا و پاکی فطری به روح و جان انسان بازمیگردد، از همین رو برخی از بزرگان از عید فطر با عبارت «بازگشت به خویشتن» یاد کردهاند.
در تعالیم اسلامی شادمانی و خوشحالی بندگان صالح خدا، پس از اطاعت اوامر الهی صورت می پذیرد و در روز عید فطر بعد از یک ماه روزه داری و عبادت؛ شور و شعف عجیبی برای ایشان ایجاد می شود لذا این روز را جشن می گیرند.
آفتاب بیست و دومین روز فروردین که از مشرق بارگاه ملکوتی امام هشتم طلوع می کند بندگان روزه دار زکات فطره را طبق سنت دینی میپردازند و از کوچه پس کوچههای شهر رهسپار قطعهای از بهشت میشوند.
خادمان مهیای پذیرایی از بندگان خوب خدا بودند، بوی اسپند و عود مثل همیشه در فضای ملکوتی بارگاه نور و معرفت رضوی پیچید و زائران فوج فوج آمدند، صف به صف ایستادند تا یکی از با شکوه ترین نمازها برپا شود.
صحنها و رواق ها حرم مملو از زوار و روزه دارانی است که در بهشت هشتم پس از پایان ضیافت الهی برای اقامه نماز عید و شادباش عید بندگی خدا گردهم آمدهاند.
امروز زمین و زمان به زیبایی عید افزودهاند، آسمان به رنگ گنبد فیروزهای گوهرشاد است و خورشید به تلالو و درخشندگی گنبد طلایی ثامن الحجج (ع) نور میپاشد و خادمان آقا با سروری مومنانه، میزبان میهمانانی از سراسر ایران و جهان اسلام هستند.
نسیم میوزد، عطر معنویت پیچیده، صف های متحد نمازگزاران تشکیل شده، حالا دستها در قنوت، دعای زیبای نماز عید فطر، همخوانی میشود، تا پروردگار رمضان را، به نام های زیبایش همصدا بخوانند.
خداوندا از تو خواهم، بهترین چیزی را که درخواست کردند از تو بندگان شایسته ات و پناه برم به تو از آنچه پناه بردند از آن بندگان شایسته ات.
اللَّهُمَّ أَهْلَ الکَبْرِیاءِ وَالعَظَمَةِ، وَأَهْلَ الجُودِ وَالجَبَرُوتِ وَ أَهْلَ العَفْوِ وَالرَّحْمَةِ وَأَهْلَ التَّقوی وَالمَغْفِرَةِ أَسْأَلُکَ بِحَقِّ هذا الیَوْمِ الَّذِی جَعَلْتَهُ لِلْمُسْلِمِینَ عِیْداً وَ لِمُحَمَّدٍ صلی اللّٰه عَلیه و آلهِ ذُخْراً و شَرفاً و کرامتاً وَمَزیداً...
با فرارسیدن عید فطر بر روزه داران واجب است این نماز را برپا کنند، نمازی که در زمان حضور امام زمان (عج) واجب است و در غیبت او نیز مستحب است تا به صورت جماعت اقامه شود و امروز در طلیعه ماه شوال سال ۱۴۰۳ هجری شمسی در جوار مضجع شریف حضرت رضا(ع) دلهای مومنان بیقرار آن روز موعود است.
امروز زیباترین تصاویر از خیل عظیم نمازگزاران در حرم مطهر رضوی به جهان اسلام مخابره شد و دعای همه ی مومنان آزادی قبله ی اول مسلمانان بود.
برای برپایی این جشن بندگی بیش از ۱۰ هزار خادم و خادمیار به نمازگزاران خدمت رساندند از هدایت نمازگزاران تا نظم در صفوف و تامین مهر نماز و کفشداری، دهها هزار خدام رضوی میزبان عزیزترین میهمانان شدند تا طلیعه عید عبودیت به شادکامی آغاز شود.
روز عید است و قیامتی در حرم خورشید هشتم آسمان امامت و ولایت برپاست و زائران نجیب آقا، دست ارادت به سینه، چشم به راه آقایی هستند که بیاید و جهان را با حضورش تسلی بخشد.
چشم تا بر هم زدم، یک ماه مهمانی گذشتلحظههایی مملو از الطاف رحمانی گذشت
شادی فطر آمد اما غم دلم را برده استچشم تا بر هم زدم یک ماه مهمانی گذشت
فصل تازگی، رفتن تا میهمانی خدا مبارک، یا اهل الکبریا یا رب العلی بارک عیدنا.
انتهای پیام/
نظر شما